R5 3600 yüksek sıcaklık

GuaLP

Hectopat
Merhaba, yakın zamanda Sinerji LUNASPİA V1 sistemi satın aldım. Yaşadığım yerde hava 35-40 derece arası gidiyor. Nemli ve ciddi sıcaklık hissettiren bir hava var. Ryzen 5 3600 işlemcim boşta 50-55 derece arası gidiyor. Oyunlarda da yük olarak 40'ı geçmeden 60-65 dereceye geliyor. CPB kapalıyken bu sıcaklıklar normal midir?
Dipnot: Stok soğutucu ile kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum AIDA64 ile stres testi başlatıp HWInfo yazılımı ile sıcaklığı takip et. Yaşadığın yer 35-40 dereceyse dediğin değerler fazla normal. Zaten R5 3600 alev almaya müsait bir işlemci. Stok soğutucu kesinlikle yetersiz. Kule tipi bir soğutucuya geç. :)

Dostum AIDA64 ile stres testi başlatıp HWInfo yazılımı ile sıcaklığı takip et. Yaşadığın yer 35-40 dereceyse dediğin değerler fazla normal. Zaten R5 3600 alev almaya müsait bir işlemci. Stok soğutucu kesinlikle yetersiz. Kule tipi bir soğutucuya geç. :)

Merhaba AIDA64 testi sonuçlarım aşağıdaki gibi. CPU sıcaklığı 6. dakikadan sonra 84-85 e sabitlendi. 11. dakikaya yaklaşırken 86-85 kaldı. 85'i geçmedi. GPU 65 dereceyi geçmedi. Havada 37 derece şuan. Sonuçlarım iyi mi hocam?
Tekrar ekleyeyim CBP kapalı ve stok soğutucu.

Bir de kule tipi soğutucuya geçeceğim.

test.PNG
test2.PNG
test3.PNG

Hocam kasa nedir?
UV yapılabilir.
Kasa Spec Delta hocam.
Kule tipi yok fakat değerleri bence ortalama. En mantıklısı 4.1GHz 1.2V çalıştırmak olur bence. BIOS'a girip CPB'yi kapatın. Voltaj olarak 1.2 değerini girin. İşlemci hızını da 4.1GHz'e ayarlayın.
CPBkapalı hocam birkaç güne de kule tipi çekeceğim. Sıcaklık kaynaklı performans düşmüyor benim korktuğum şey anormallik olması. Anormallik yoksa birkaç güne kule tipi soğutucu çekeceğim. Voltaj ayarları konusunda dediklerinizi yapacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı