R5 3600 sıcaklık değerlerim normal mi?

Justpub

Hectopat
Merhaba arkadaşlar bununla ilgili milyonlarca konu açıldığını biliyorum.

Sistemim;
R5 3600.
RX 5700.
B450M S2H.
2x8 3000 MHz.
CM MB520.

Bilgisayarı ilk aldığım zamanlarda işlemci aşırı ısınıyordu oyunlarda 90 dereceleri görüyordu, hatta Prime95 testinde 100 derecenin üstlerini görmüştüm. Bu yüzden CPB kapattım kapattıktan sonra değerlerim oyun içi maksimum 62 63 derecelere çıkıyordu stress testinde 75(en fazla). Fakat performansta düşüş olduğu için voltaj sabitleme konularını falan araştırmaya başladım. Bununla ilgili konu açtığımda beni bu konuya yönlendirdiler.

Bende AMD chipsetini kendi sitesinden yükleyerek tekrar CPB açmayı denedim.
Şu anda CoD Warzone'da 1 saat kadar oynadım HWMonitor maksimum 83 dereceyi gördü, fakat yukarıdaki konuda yazıldığı gibi Ryzen Master ile baktığımda 70 derecelerde gözüküyordu.
Şu an bu konuyu yazarken bile RM ve HW programlarından kontrol ediyorum değerlerim HW 47'den birden 56'lara fırlama yapıyor ama genelde 50 civarında RM programında ise 47 sabit. Bu değerler normal mi CPB açık kullansam bir sorunla karşılaşır mıyım?
Ek olarak güç seçeneklerinde Ryzen dengeli modu seçili, Ryzen yüksek performans ile arasında ne gibi farklar var?
Arkadaşlar şunu da eklemek istiyorum az önce cinebanch R20 ve Aida 64 testi yaptım. Genelde işlemci frekansı 3.8'lerde kalıyor bu neden olur? HW monitörde en yüksek 4167 MHz olarak görünüyor fakat stress testi ve cinebanch testin de 3830 civarlarındaydı.
Cinebanch R20 skoru ise 3391 sıcaklık maksimum 81 derece oldu.
Aida 64 testini 7 8 dakika yaptım maksimum 92 oldu.
deneme.png

@Kozbisov_

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı