R5 3600 sistem ekrana görüntü gelmiyor

Muhayyer

Centipat
Merhaba, arkadaşlar yaklaşık 10 gün önce aldığım bilgisayarı kullanıyordum fakat ortalama günde bir defa bilgisayarım açtığımda ekran, klavye ve mouse enerjilerini vermiyor idi. Bende bu durumda kasadaki reset tuşuna basarak 2. çalıştırmayla bilgisayarı aktif hale getirebiliyordum. Daha sonra bu durumdan kurtulmak için BIOS sıfırlamak istedim ve enerjiyi kesip pilini çıkarıp taktım şimdi hiçbir şekilde bilgisayara görüntü gelmiyor, mouse ve klavye ye enerji gelmiyor. BIOS'a ulaşamadığımdan kullanamamaktayım. Kasa açılıyor fanlar çalışıyor fakat iletim yok. CLRTC pinlerinden de sıfırlamayı denedim açılmıyor. FAT32 USB ile BIOS atmayı denedim, ya yapamadım veya olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.
Sistem:
AMD Ryzen 5 3600
ASUS B450M Dragon Bulk
Team T-Force Vulcan TUF 2x8 GB DDR4
ASUS TUF 3 RX 5600XT O6G Evo Gaming
Adata XPG SX8200 PRO 256 GB SSD ( Win 10 yüklü )
WD Blue 1TB HDD ( sistem kurulduktan sonra taktım )
Corsair Carbide Spec Delta 550W 80+
MSI Optix G241

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kullandığın ana kartın orjinal halinde 3600 desteği bulunmuyor. Bios güncellemesi ile beraber Ryzen 5 3600 desteği geliyor. Tahminim yaptığın işlemden dolayı bios orjinal haline geri döndü ve işlemci desteğini kaybetti. Güncel bir bios yükseltmesi yapman gerekiyor. Sistemi açabilmeden içinde desteklediği eski nesil bir işlemciye ihtiyacın var. Elinde olmadığı için bu işleri yapan herhangi bir teknik servise götürmen gerebilir. Sıkıntılarını detaylı olarak anlat onlar belli bir ücret karşılığında yardımcı olurlar.

Yok eğer elinde işlemci var ise o zaman alttaki bağlantı da bulunan güncel bios dosyasını uygula sistemin tekrar açılır hale gelir.

Ana kartının desteklediği eski nesil bir işlemci ile beraber sistemin açılır. Sonrasında bios güncellemesini yapabilirsin.

--

Öncelikle kullandığın ana kartın orjinal halinde 3600 desteği bulunmuyor. Bios güncellemesi ile beraber Ryzen 5 3600 desteği geliyor. Tahminim yaptığın işlemden dolayı bios orjinal haline geri döndü ve işlemci desteğini kaybetti. Güncel bir bios yükseltmesi yapman gerekiyor. Sistemi açabilmeden içinde desteklediği eski nesil bir işlemciye ihtiyacın var. Elinde olmadığı için bu işleri yapan herhangi bir teknik servise götürmen gerebilir. Sıkıntılarını detaylı olarak anlat onlar belli bir ücret karşılığında yardımcı olurlar.

Yok eğer elinde işlemci var ise o zaman alttaki bağlantı da bulunan güncel bios dosyasını uygula sistemin tekrar açılır hale gelir.

Ana kartının desteklediği eski nesil bir işlemci ile beraber sistemin açılır. Sonrasında bios güncellemesini yapabilirsin.

--
Bios güncellemeleri ,bios pili çıkarmakla yada CLRTC ile ilk sürüme yada bir önceki sürüme geri dönmezler.
Yani daha önce çalışmışsa o işlemci yine destekli bios sürümü üzerinde kalır sadece ayarlar sıfırlanır.

BIOS güncellemeleri, BIOS pili çıkarmakla ya da clrtc ile ilk sürüme ya da bir önceki sürüme geri dönmezler.
Yani daha önce çalışmışsa o işlemci yine destekli BIOS sürümü üzerinde kalır sadece ayarlar sıfırlanır.

Evet katılıyorum, aslında şu an yaşadıgım problem önceden yaşadıgım problem ile aynı. Sadece önceden reset atıp 2. calısmada sistemi açabiliyordum. Şu an onu yapamadıgım için göremiyorum.
Sistemi yakındaki bir bilgisayarcıda yeniden toplattım ve bütün parçaların sağlam oldugunu söyleyerek bir sorun olmadan aldım. Evde bagladıgımda yine ilk açılış olmadı ve resetten 2. oturumda açıldı. Bu 2 gün içerisinde 1-2 defa oldu. Şu an sorunsuz kullanıyorum fakat dedigim gibi açılırken ilk açılışta açmayabiliyor kendini. Sebebini hala anlamış degilim.
PC kapalıyken mouse ve klavyeye enerji verebiliyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı