R5 3600 sistem ilk açılışta görüntü vermiyor

319361

Kilopat
Sorunum tam olarak şu, bilgisayar birkaç saatten uzun bir süre kapalı kaldığında, ilk güç düğmesine bastığım zaman giriş ekranına kadar geliyor ve ekran kararıyor. Bilgisayar çalışıyor gibi görünüyor ama aslında çalışmıyor, donuyor. Sonra güç düğmesinden kapatıyorum, tekrar açınca "Windows düzgün yüklenmemiş" uyarısı alıyorum. Radeon ayarlarına girince bildirimlerde de şöyle bir uyarı görüyorum.
Oyunlarda veya sistem boştayken gram sorun yaşamadım, hiç mavi ekran almıyorum ve donma durumu yaşamıyorum.

Sadece ilk açılışta böyle bir derdi var bilgisayarımın. İlk açılıştan sonra, kapayıp açınca sorunsuz çalışıyor.

Şu ana kadar çözüme dayalı yaptığım işlemler:
1- BIOS pilini sıfırladım.
2- RAM yerlerini değiştirdim.
3- yeni PSU değiştirdim.
4- Radeon ayarlarını fabrika ayarlarına sıfırladım.
5- Format atmadım. :D Son çare olarak bunu söyleyin lütfen, format atmak istemiyorum çok iş çıkacak.
Eğer böyle yaşarsın bir şey olmaz diyorsanız, her sabah bunu çekmeye razıyım. :D

1611592732958.png

Gigabyte Radeon RX 5600 XT.
XPG pylon 650W 80+ bronz.
AMD Ryzen 5 3600.
Gigabyte B450M S2H.
Toshiba OCZ 480GB.
2 X G.Skill 8 GB Ripjaws V

Güncelleme: Başlangıçta açılan uygulamaların çoğunu kapattım ve sorunum düzeldi. Tam emin de olamıyorum bu sayede mi düzeldi ama paylaşmak istedim. Aynı sorunu yaşayanlar bunu da bir denesin.

1619629908029.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı