odinn361
Centipat
Hocam HDD ne önerirsiniz? Seagate ve WD'den başka kaliteli HDD mi var?Aşırı pahalı. HDD değişmeli, SSD zaten bu bütçeye küfür, 1050Tİ'ı 4-5 arası sistemlerde kullanıyorlar.
Hocam HDD ne önerirsiniz? Seagate ve WD'den başka kaliteli HDD mi var?Aşırı pahalı. HDD değişmeli, SSD zaten bu bütçeye küfür, 1050Tİ'ı 4-5 arası sistemlerde kullanıyorlar.
Toshiba varHocam HDD ne önerirsiniz? Seagate ve WD'den başka kaliteli HDD mi var?![]()
Biliyorum fakat çoğu İntel ve ben AMD sistem kurmak istiyorum, böyle olduHocam 9-8k ya GTX 1660 Super sistemler var. Ama hayırlı olsun hocam sonuçta TR serverında bilgisayar almayı başarabilmişsiniz.
Toshiba uzun zamandır kullanıyorum ve gına geldi artıkToshiba var
![]()
Toshiba 3.5" 1 TB P300 HDWD110UZSVA SATA 3.0 7200 RPM Hard Disk Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Toshiba 3.5" 1 TB P300 HDWD110UZSVA SATA 3.0 7200 RPM Hard Disk fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Toshiba 3.5" 1 TB P300 HDWD110UZSVA SATA 3.0 7200 RPM Hard Disk özelliklerini incele, 1.326,87 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Biliyorum fakat çoğu Intel ve ben AMD sistem kurmak istiyorum, böyle oldu. SSD iptal edilemiyor bu arada değiştirecektim ama olsun
. Daha sonra güncellerim.
Sistemin HDD dışında pek bir yamuğu yok, sadece biraz pahalı olmuş. Güle güle kullan.Biliyorum fakat çoğu İntel ve ben AMD sistem kurmak istiyorum, böyle oldu. SSD iptal edilemiyor bu arada değiştirecektim ama olsun
. Daha sonra güncellerim.
Ne alaka dostum sen kazık yemişsin gibi geldi.Baş koymuşuz Türkiye'nin yoluna.
Bu sistemi 2060S ile 18 bin TL'ye topladım.İşlemci (CPU): Ryzen 5 3600
RAM: G-skill Z Trident (16*2) Ram.
Anakart: Anakart
Soğutma: Sıvı soğutucu
Kasa: Msi MAG forge 100r
Hocam ne sıkıntısı var ki bu HDD'nin? İlk kez okuyorum sıkıntılı Seagate.Sistemin HDD dışında pek bir yamuğu yok, sadece biraz pahalı olmuş. Güle güle kullan.
Ne zaman topladınız?Ne alaka dostum sen kazık yemişsin gibi geldi.
Bu sistemi 2060S ile 18 bin TL'ye topladım.
Hocam ne sıkıntısı var ki bu HDD'nin? İlk kez okuyorum sıkıntılı Seagate.
Ne zaman topladınız?
Resimden göreceğiniz gibi SMR disklerde veriler birbirinin üstüne örtüşecek şekilde yazılır. Yani mesela bir oduncu düşünün. 50 tane odunu var. Bu odunları dizmek istiyor bir yere. Dizeceği alanda dar bir yer. Bu odunları yan yana dizerse odunların sadece 40 tanesi sığabilecek o alana. Ama bu oduncu kardeşimiz odunları üst üste dizerek o alana hepsini sığdırabiliyor. Şimdi bakınca alan tasarrufu açısından mantıklı. Ama o odunların bir sallantıda devrilme olasılığı var. İşte SMR ve CMR farkı tam olarak bu arkadaşlar. SMR'de veriler birbirinin üstüne örtüşecek şekilde yazılarak hem alan tasarrufu sağlanır hem de bir HDD'nin destekleyebileceği maksimum kapasite artar. CMR'de ise veriler yan yana yazılır ve bu yüzden bir HDD'nin destekleyebileceği maksimum kapasite daha az olur SMR HDD'lere göre
10 gün olmuş ama benim durumum farklıydı.Ne zaman topladınız?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.