R5 3600 sistem nasıl?

Hocam HDD ne önerirsiniz? Seagate ve WD'den başka kaliteli HDD mi var? :D
Toshiba var 😎

Hocam 9-8k ya GTX 1660 Super sistemler var. Ama hayırlı olsun hocam sonuçta TR serverında bilgisayar almayı başarabilmişsiniz.
Biliyorum fakat çoğu İntel ve ben AMD sistem kurmak istiyorum, böyle oldu :D. SSD iptal edilemiyor bu arada değiştirecektim ama olsun :D. Daha sonra güncellerim.
Toshiba var 😎

Toshiba uzun zamandır kullanıyorum ve gına geldi artık :D. Çok yavaş bendeki, az çekmedim.

Sistemin HDD dışında pek bir yamuğu yok, sadece biraz pahalı olmuş. Güle güle kullan.
Hocam ne sıkıntısı var ki bu HDD'nin? İlk kez okuyorum sıkıntılı Seagate.
Ne alaka dostum sen kazık yemişsin gibi geldi.

Bu sistemi 2060S ile 18 bin TL'ye topladım.
Ne zaman topladınız?
Bu arada ek olarak genelde Patriot SSD'lerin iyi olduğunu okudum, ne sorunu var ki bu meletin? :D.

Hocam ne sıkıntısı var ki bu HDD'nin? İlk kez okuyorum sıkıntılı Seagate.

Ne zaman topladınız?
Burada detaylıca anlatılmış. Ama ben üşenirim okumaya dersen özet:

Ömürleri kısa oluyor. 1 TB modeli CMR kayıt yöntemi kullanmasına rağmen düşük yükleme/boşaltma değerleri vaadediyor. 64 MB önbelleğe sahip olması da cabası.

2TB ve üstü modeller SMR kayıt yöntemini kullanıyor. Yani çok sakat bir teknik. Rehberin bir kısmından alıntı:

Resimden göreceğiniz gibi SMR disklerde veriler birbirinin üstüne örtüşecek şekilde yazılır. Yani mesela bir oduncu düşünün. 50 tane odunu var. Bu odunları dizmek istiyor bir yere. Dizeceği alanda dar bir yer. Bu odunları yan yana dizerse odunların sadece 40 tanesi sığabilecek o alana. Ama bu oduncu kardeşimiz odunları üst üste dizerek o alana hepsini sığdırabiliyor. Şimdi bakınca alan tasarrufu açısından mantıklı. Ama o odunların bir sallantıda devrilme olasılığı var. İşte SMR ve CMR farkı tam olarak bu arkadaşlar. SMR'de veriler birbirinin üstüne örtüşecek şekilde yazılarak hem alan tasarrufu sağlanır hem de bir HDD'nin destekleyebileceği maksimum kapasite artar. CMR'de ise veriler yan yana yazılır ve bu yüzden bir HDD'nin destekleyebileceği maksimum kapasite daha az olur SMR HDD'lere göre

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı