R5 3600 sistem performans değerleri

@Insomnia2 , 3600 zaten normalde 2060'ı hatta 2060 Super'i bile 1080p'de rahat besleyebilecek bir işlemci bunu ben de biliyorum, yukarıda belirtmek istediğim durum 3600'ün Valoront gibi bir oyunda %80 kullanımda 2060'ı kaldırıp 300 FPS+ gibi değerler elde edebilmesiydi ki benim asıl merak ettiğim soru aldığı bu değerleri polygon dışında maçlarda da elde edebiliyor mu? Çünkü 3300X gibi tekli çekirdek gücü daha kaslı olan bir model bile çok oyunculu senaryolarda 250-300 arasını zar zor görüyor.

Bu sistemle ilgili testleri izlediğimde r5 3600'ün 2060'ı tam besleyemediğini görmüştüm. Zaten kendisi de %80 kullanımda olduğunu söylüyor.
Valorant'ta bu kullanımlar normal, açsın bir Witcher 3 veya Doom Eternal gibi bir oyun göreyim o %80 değerleri o zaman. Benzer şey BF V gibi düzgün oturmuş işlemci + ekran kartı odaklı bir oyun için de geçerli.

GPU her daim her koşulda tam kapasite çalışmak zorunda değil, olmadığı gibi çalıştırtacak bir pozisyon da oyununa göre her zaman mümkün olmayabiliyor. Optimizasyon önemli bir unsur bu noktada.

@Insomnia2, 3600 zaten normalde 2060'ı hatta 2060 Super'i bile 1080P'de rahat besleyebilecek bir işlemci bunu ben de biliyorum, yukarıda belirtmek istediğim durum 3600'ün valoront gibi bir oyunda %80 kullanımda 2060'ı kaldırıp 300 FPS+ gibi değerler elde edebilmesiydi ki benim asıl merak ettiğim soru aldığı bu değerleri polygon dışında maçlarda da elde edebiliyor mu? Çünkü 3300X gibi tekli çekirdek gücü daha kaslı olan bir model bile çok oyunculu senaryolarda 250-300 arasını zar zor görüyor.

Bende 3600 ve 2060 Super var hocam dediğiniz doğru Valorant'ta sıkıntılar oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı