R5 3600 sistem tarayıcı donması ve sistem kilitlenmesi

snipezz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bu sorunu yaklaşık 1-2 aydır yaşıyorum ve bıkkınlık getirdi. Tarayıcı ilk başta kitleniyor daha sonrasında bilgisayar kitleniyor ve kasa tuşundan yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. (2 kere tarayıcı değiştirdim) sorun ekran kartında veya PSU'da da olabilir çünkü bayağı bir eski. Ekran kartı, PSU ve kasa hariç parçaları daha yeni aldım. Az önce bu sorun tekrar oldu ve görev yöneticisine zar zor girebildim ve bu görsel ile karşılaştım. Sizce sorun nedir?

Sistem özellikleri;
Ryzen 5 3600.
8 GB RAM 2666MHz.
R7 240.
Thermaltake 400W PSU.

Dosya Ekleri

• IMG_20210404_130557.jpg
    IMG_20210404_130557.jpg
    59,8 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bu sorunu yaklaşık 1-2 aydır yaşıyorum ve bıkkınlık getirdi. Tarayıcı ilk başta kitleniyor daha sonrasında bilgisayar kitleniyor ve kasa tuşundan yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. (2 kere tarayıcı değiştirdim) sorun ekran kartında veya PSU'da da olabilir çünkü bayağı bir eski. Ekran kartı, PSU ve kasa hariç parçaları daha yeni aldım. Az önce bu sorun tekrar oldu ve görev yöneticisine zar zor girebildim ve bu görsel ile karşılaştım. Sizce sorun nedir?

Sistem özellikleri;
Ryzen 5 3600.
8 GB RAM 2666MHz.
R7 240.
Thermaltake 400W PSU.

Acaba sıcaklık değerleri nasıl ama PSU olabilir.
@snipezz

Hocam, HDD kaynaklı da olabilir. Test yapıp kontrol edin. HD Tune ve Sentinel kullanabilirsiniz. Tarayıcı üzerinden video falan izlerken oluyorsa, donanım hızlandırma ayarlarını değiştirip deneyin.

Hocam, HDD kaynaklı da olabilir. Test yapıp kontrol edin. HD Tune ve Sentinel kullanabilirsiniz. Tarayıcı üzerinden video falan izlerken oluyorsa, donanım hızlandırma ayarlarını değiştirip deneyin.
Hocam şuan SSD ve HDD var sistem SSD de kurulu aygıt yöneticisinden HDD'yi devre dışı bıraktım umarım artık olmaz, HD Tune'dan baktığımda HDD'de çok sorun vardı. Tarayıcı üzerinden video açarken veya izlerken oluyor hep donanım hızlandırma ayarları nedir hocam?

Tarayıcıların donanım özelliklerini kullanması hocam. Arızalı HDD sebep olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tarayıcıların donanım özelliklerini kullanması hocam. Arızalı HDD sebep olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Opera kullanıyorum hocam, sanırım şuan tek sorun HDD'de, yardımınız için teşekkür ederim.
Acaba sıcaklık değerleri nasıl ama PSU olabilir.
@snipezz
Sıcaklık değerlerinde sorun yok hocam gayet normal değerler msi afterburner ile bakmıştım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı