R5 3600 sistem toplama

Bütçe
3000

TheSerkopat

Centipat
Çok iyi anladığımı söyleyemem ama kendi imkan ve araştırmalarımla bir sistem topladım. Uyum sorunu yaratacak bir durum var mıdır? Bilgili arkadaşların yardımını bekliyorum öneride olur şimdiden teşekkürler. MSI R7 240 yenisini alana kadar geçicidir. 400W'da bende olduğu için yazdım. Sorun yaşatır mı bilmiyorum.

Zalman ZM400-LE serisi 400W güç kaynağı.

MSI B450M PRO- M.2 Max 4133MHz (OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX.

AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm işlemci.

MSI R7 240 2GD3 LP 2 GB DDR3 64 Bit AMD Radeon DX11.2 ekran kartı.

G.Skill 8 GB Ripjaws v siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single kit RAM.

Kingston 120GB A400 SATA 3.0 2.5" SSD (okuma 500 MB / yazma 320 MB) + ( 500 GB HDD )

Son düzenleyen: Moderatör:
Ramler için indirim takip edip 2*8 yapın. Her daim dual kit ram için daha performanslı olduğu söyleniyor.

SSD için ise; 120 aldığınıza değmez. Sadece Windows ve bilgisayarın çalışması için gerekli olan diğer driver vb. şeyler yarısından fazlasını kullanır. En çok oynadığınız oyunu kopyalayıp hızlı map yüklesin gibi şeylerin hiçbirine yetişemezsiniz. Önceki sisteminizden kalan bir parça ise tabii ki kullanın ama sıfırdan gidip 120lik SSD almayın derim.

Ramler için indirim takip edip 2*8 yapın. Her daim dual kit ram için daha performanslı olduğu söyleniyor.

SSD için ise; 120 aldığınıza değmez. Sadece Windows ve bilgisayarın çalışması için gerekli olan diğer driver vb. şeyler yarısından fazlasını kullanır. En çok oynadığınız oyunu kopyalayıp hızlı map yüklesin gibi şeylerin hiçbirine yetişemezsiniz. Önceki sisteminizden kalan bir parça ise tabii ki kullanın ama sıfırdan gidip 120lik SSD almayın derim.

Bilgilerin için teşekkürler, 240 alsam o işlemler için yeterli olur mu.
Hocam o işlemci ve ekran kartı birbirine darboğaz yapabilir. Bütçeniz kısıtlaysa Ryzen 5 1600 AF işlemcili bir sistem toplayabilirsiniz.
Hocam aslında zamanla tamamlayacağım sistemi iyi bir işlemci olsun istiyorum sonradan ekran kartıda ekleyeceğim. Kısa süreli idare etse kafi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı