R5 3600 sistem Twitch yayınında FPS düşüklüğü

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Selamlar dostlar elimden geldiğince yayınlara yönelik oyun ve yayın sistemi topladım. Sistem özelliklerim;
  • Ryzen 5 3600.
  • MSI Mortar Max B450M.
  • 16 GB 8+8 3600 MHz Corsair.
  • MSI GTX 1050.
Arkadaşlar sistemim bu şekilde. Ekran kartına param yetmediği için geçici bir süreliğine 1050 aldım. Daha öncesinde 750 Ti'li sistemimde bile CS:GO yayını yaparken yayına drop girmiyordu fakat bu sistemde yayındaki FPS düşük gidiyor. Yayını X264 işlemciden veriyorum. Upload hızım 5.8 civarı. Download ise 24 olması lazım. Örneğin yayını 4500 bitrate bile versem ping çıkmıyor. Yayın kaliteli gidiyor. Fakat 30 FPS yayında 22-25 FPS verebiliyor. Acaba bazı ayarlarda sorun mu var? Son olarak Ryzen işlemci yazılımı bende yüklü değil. Bu yüzden olabilir mi? Yayınımı OBS'ten yapıyorum.

Yayın ve Render için 8 çekirdek bir işlemci tavsiye ediliyor. Malesef işlemci yetersiz.
Bilginizin olmadığı konulara yazmayınız hocam. R5 3600 e yetersiz demek saçmalıktır.

Yetersiz falan değil.

Yayının çözünürlüğü ne kadar?

Teşekkürler. Hocam 720p veya 1080p veriyorum ikisinde de sonuç aynı. Sohbet yayınında herhangi bir sorun yok. Misal GTA 5 yayınında da bir sorun olmuyor. CS:GO, Rainbow gibi oyunda yayına verilen FPS düşüyor. OBS ayarlarımı sıkıntılı acaba.

3500X + 1660S ile güzel sıkıntısız Valorant, Bannerlord yayını yaptım, burada eksik veyahut yetersiz olan ayağın 3600 olduğunu düşünmüyorum.

Teşekkürler. Hocam 720p veya 1080p veriyorum ikisinde de sonuç aynı. Sohbet yayınında herhangi bir sorun yok. Misal GTA 5 yayınında da bir sorun olmuyor. CS:GO, Rainbow gibi oyunda yayına verilen FPS düşüyor. OBS ayarlarımı sıkıntılı acaba.

Arkadaş söyleyince aklıma geldi Valorant'ta oynadık yayında bir sorun kasma vs yok üstelik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı