R5 3600 sistemde FPS düşüşü

Yagi21

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi akşamlar herkese. Sistemimde oyunlarda anlık düşüşler mevcut. Hiçbir şekilde çözemiyorum çok küçük düşüşler.
Windows sıfırladım, ekran kartı sürücü kurup kaldırdım fakat bir çözüm bulamadım. Başka neden olabilir yardımcı olabilir misiniz?

ViewSonic XG2405.
Ryzen 5 3600.
Gigabyte B450 Aorus Elite.
Sapphire 5600XT.
3200MHz XPG D50 RAM.
Thermaltake TR2 s 650W 80+
240GB Hyper X RGB SSD.
1 TB WD HDD 7200RPM.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    52,7 KB · Görüntüleme: 85
Sana yapılacaklar listesi vereyim.

1-) BIOS güncelle.

2-) DDU ile sürücülerini kaldır, en son sürümü kur.

3-) CrystalDiskMark testi yap ve HD Sentiel ekran görüntüsü paylaş.

4-) OCCT'nin eski sürümünü yükle ve Power Test yap, sonuçları paylaş.

5-) Memtest86 yap.

6-) Furmark ve OCCT stabilite testlerini yap.

7-) HD Tune üzerinden Bad Sector taraması ve hız testi yapıp ekran görüntüsü paylaş. "Fast scan" özelliğini kapat.

BIOS üzerinden CPB kapat. Oyun içi sıcaklık değerlerine bak.

9-) Termal macun yenile.

Birazdan paylaşacağım sonucu fakat bir şey soracağım termal macun böyle bir soruna yol açar mı?

İşlemciniz Ryzen 5 3600, yani ısınan bir işlemci, çok ısındığı için anlık hızını düşürüyor olabilir mi ?

Birazdan paylaşacağım sonucu fakat bir şey soracağım. Termal macun, böyle bir soruna yol açar mı?
Düzgün sürülmemişse veya kurumuşsa ısınabilir. Bundan dolayı işlemci, frekansı düşürüp performansı düşürebilir. Tam da bu şekilde. Fakat o kadar liste yaptım. Sorunun kaynağı çok fazla şey olabilir.

Ben işlemci sıcaklığını kontrol ediyorum ilk başta CBP kapalı şekilde sorun devam ediyor mu baktım devam ediyordu.
Sonra 4GHz sabitledim sorun aynı şekilde devam ediyordu, oyunlarda veya herhangi bir yük sırasında maksimum 73-74 dereceyi görüyorum Wraith Prism kullanıyorum soğutucu olarak HW monitörden takip ediyorum.
İşlemciniz Ryzen 5 3600, yani ısınan bir işlemci, çok ısındığı için anlık hızını düşürüyor olabilir mi ?
sıcaklık değerim maksimum 73-74
Cbp açık kapalı şekilde denedim sorun devam ediyordu, şuan da 4ghz sabitim

Tamam. Dediklerimi sırayla eksiksiz yap. Garanti ediyorum sorunun kaynağını buluruz.

Oyun değil test programı bu. Alakasız cevaplar verme.
Yanlış bir şey sorduysam özür dilerim, oyunların HDD veya SSD'ye mi kurulu olduğunu sormak istemiştim.

Tamam. Dediklerimi sırayla eksiksiz yap. Garanti ediyorum sorunun kaynağını buluruz.

Oyun değil test programı bu. Alakasız cevaplar verme.

OCCT'nin hangi sürümünü kurmam gerekiyor?
Yanlış bir şey sorduysam özür dilerim, oyunların HDD veya SSD'ye mi kurulu olduğunu sormak istemiştim.

SSD veya HDD'deki oyundada aynı problemi yaşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…