R5 3600 sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

uncibrahim

Femtopat
Daha fazla  
RAM
G.SKILL 8GB Ripjaws 3200MHz CL16
SSD veya HDD modeli
WD 1TB Blue 64MB 7200RPM 3.5 inc SATA 3.0 HDD
Ekran kartı
Gigabyte GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB GDDR6
Anakart
Gigabyte B450M S2H 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek
Selam, bir süredir mavi ekran hatası alıyorum fakat bir çözüm bulamadım. Kendimce denemeler yaptım ancak bir bilir kişiden destek almanın faydası var diye düşünüyorum. Sistemim son derece güncel halde fakat ne yazık ki bir şekilde hata almaya devam ediyorum. Farklı kodlarda farklı türlerde hatalar var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

drive.google.com/drive/folders/1RE6wqhdOGZR_Gp40qvTyYggBtLkbThDg?usp=sharing

• İlk olarak MemTest86 ile belleklerinizi test edin, sonucunu buradan paylaşın görsel olarak.
  • BIOS sürümünüzü F50'den F62'ye güncelleyin.
  • Windows sürümünü 20H1'den 21H2'ye güncelleyin.
  • Ekran kartı sürücünü DDU ile kaldırıp güncel sürümü yükleyin.
  • Kaspersky'ı güncelleyin veya bir süre test için sisteminizden kaldırın.
  • RIOT Vanguard'ı test için bir süre sisteminizden kaldırın.
  • Komut istemi (CMD)'ni açıp sfc /scannow komutunu girerek işlemin tamamlanmasını bekleyin ve sonucun görselini paylaşın.
Sistemim son derece güncel yazmışsınız ancak fi tarihinden kalma sürücü ve BIOS kullanıyorsunuz :) Windows ve sürücü güncellemelerinizi aksatmayın. Tüm bunları eksiksiz yaptıktan sonra yine hata alırsanız yeni dosyaları bizimle paylaşın.

Son düzenleme:
  • İlk olarak MemTest86 ile belleklerinizi test edin, sonucunu buradan paylaşın görsel olarak.
  • BIOS sürümünüzü F50'den F62'ye güncelleyin.
  • Windows sürümünü 20H1'den 21H2'ye güncelleyin.
  • Ekran kartı sürücünü DDU ile kaldırıp güncel sürümü yükleyin.
  • Kaspersky'ı güncelleyin veya bir süre test için sisteminizden kaldırın.
  • RIOT Vanguard'ı test için bir süre sisteminizden kaldırın.
  • Komut istemi (CMD)'ni açıp sfc /scannow komutunu girerek işlemin tamamlanmasını bekleyin ve sonucun görselini paylaşın.
Sistemim son derece güncel yazmışsınız ancak fi tarihinden kalma sürücü ve BIOS kullanıyorsunuz :) Windows ve sürücü güncellemelerinizi aksatmayın. Tüm bunları eksiksiz yaptıktan sonra yine hata alırsanız yeni dosyaları bizimle paylaşın.
Demek ki her konuda bilgisayarcıya inanmamak lazımmış 😅 Yardımınız için teşekkür ederim. Söylediklerinizi yapıp tekrardan son durumu paylaşacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı