R5 3600 sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

KARA57

Kilopat
Katılım
12 Haziran 2016
Mesajlar
1.014
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
GSKILL 2x8 Ripjaws V DDR4 3600MHz CL18 1.35V
SSD veya HDD modeli
CORSAIR 480GB Force MP510 NVMe M.2 SSD
Ekran kartı
msi gamingx 1060 6gb
Anakart
MSI B450 TOMAHAWK MAX
İşlemci
Ryzen 5 3600
2 aydır sürekli PC açılırken mavi ekran hatası alıyorum 2 ay önce garantiden RAM ve işlemci bozuk olduğu için sıfırıyla değiştirildi aldığım bütün hataları sırasıyla paylaşıyorum ve enteresan bir şekilde mavi ekran hatalarını hep ayın 5 10 15 şekilde 5'er gün arayla aldım.







Bugün ayın 10 u tekrar açılışta hata verdi 111022-7734-01.zip

Hiç kimse yardım edemiyor mu?

tekrar açılırken kapandı

 
Son düzenleme:
Hiç kimse yardım edemiyor mu?
Ediyor ediyor. En iyi mavi ekrancı geldi açılın😁
Hocam öncelikle gerek bura gerekse yabancı kaynaklarda Nvidia ile ilgili sorun yaşayan çok kullanıcı var. Son 1/2 sürücüde insanlar problem yaşıyor. Öncelikle DDU ile kaldır ve 2 eski sürümü yükle. Ayrıca BIOS'a gir ve optimize defaults save yap ve BIOS sürümün nedir? Birde sisteme harici olarak USB vs.tarz bir aygıt takılı mı? Ağ kartı sürücünü güncelle ayrıca.
 
Ediyor ediyor. En iyi mavi ekrancı geldi açılın😁
Hocam öncelikle gerek bura gerekse yabancı kaynaklarda NVIDIA ile ilgili sorun yaşayan çok kullanıcı var. Son 1/2 sürücüde insanlar problem yaşıyor. Öncelikle DDU ile kaldır ve 2 eski sürümü yükle. Ayrıca BIOS'a gir ve optimize defaults Save yap ve BIOS sürümün nedir? Bir de sisteme harici olarak USB vs. Tarz bir aygıt takılı mı? Ağ kartı sürücünü güncelle ayrıca.

Heh beklenen adam sizinle son konuşmamızdan sonra işlemci ve RAM garantiden değişip geldi BIOS en güncel sürümde servis yeniden yazıldığını söyledi tonla stres test yaptım hiç mavi ekran almadım ne oluyorsa açılışta oluyor USB sadece klavye ve mouse var. BIOS sürümü E7C02AMS. 3F2

Şimdi pc açtım tekrar açılışta gitti direkt kapanıyor mavi ekranı da göremiyorum birde her kapanışta c disk boyutum değişiyor sürekli 71gb den 60 a düşüp artıyor
 
Son düzenleme:
Hocam öncelikle o işlemler olduktan sonra temiz kurulum yaptınız mı?
Malwarebytes var sanırım? Kaldırın onu. Hard Disk Sentinel ile tarama yapıp sonucu gönderin.

Malwarebytes kaldırdım acaba virüs mü var diye taratıp silmiştim. Temiz kurulum yapmadım garanti göndermeden önce format atmıştım bir daha format atmadım. SSD taratıp sonucu atıyorum.


bu şekilde test

Açılışta anakartın yazısı geliyor orada mavi ekranı çakıyor ve dün gece PC kapatırken C diskim 70GB idi şimdi 60 GB'ye düşmüş tekrardan.
 

Dosya Ekleri

  • hdd test.png
    hdd test.png
    147 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Malwarebytes kaldırdın ama sonra başka güvenlik aracı mı yükledin eset gibi?
Var ise geçici olarak bu tarz araçları kaldır. Disk iyi gibi ama söylediğiniz sorun diski işaret ediyor. Mümkünse bir SSD/HDD alıp sistemine takıp test eder misin?
 
Malwarebytes kaldırdın ama sonra başka güvenlik aracı mı yükledin ESET gibi?
Var ise geçici olarak bu tarz araçları kaldır. Disk iyi gibi ama söylediğiniz sorun diski işaret ediyor. Mümkünse bir SSD/HDD alıp sistemine takıp test eder misin?

Malwarebytes kaldırdım sadece tarama için yükleyip silmiştim ESET yüklü ama SSD ya da HDD alma şansım maalesef yok son aldığım hataya bakabildiniz mi?
 
Baktım hocam zaten ve ona göre cevap verdim. Eset vs araçları kaldır. Sorun devam ederse yeni bir disk ile test etmen gerekecek. Bir bilgisayarcıya gidip makul ücret karşılığı test edebilirsin. Onlarda yedek parça çok oluyor.
 
Baktım hocam zaten ve ona göre cevap verdim. ESET vs araçları kaldır. Sorun devam ederse yeni bir disk ile test etmen gerekecek. Bir bilgisayarcıya gidip makul ücret karşılığı test edebilirsin. Onlarda yedek parça çok oluyor.

Olmadı son çare 22 sindeki indirimlerde SSD alırım ona kurarım Windows bu M.2 SSD oyun için durur farklı bir yöntem yok mu SSD kont edebilmek için.

değerler bu şekilde

@claus acaba sorunun sebebi bu olabilir mi Yeni Ryzen Çipset Sürücüsü Mavi Ekran Hatalarını Çözüyor
 

Dosya Ekleri

  • ssdtest.png
    ssdtest.png
    22,5 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:

Geri
Yukarı