Çözüldü R5 3600 sistemde oyunlarda kasma sebebi HDD olabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Greant64

Centipat
Yer
Isparta
Daha fazla  
Meslek
Mat ögrt
Sa.
R5 3600 + kule tipi soğutucu.
16 GB RAM(3000MHz)
B450M S2H.
MSI 1660 Super Gaming X.
Kasa MSI Mag Forge 100M.
Oyun oynarken bir miktar bölgeyi aştıktan sonra yeni bölgelere geçince sanki HDD'den oyuna ait yeni veriler yüklenirken HDD'den "Click" diye anlık ses geliyor ve oyun kasıyor. Şu anda HD Tune ile error test yapıyorum.
Sizin fikriniz nedir? Sistemde virüs yok. Isınma hem ekran kartı hem de islemci en fazla 65 dereceye çıkıyor. Nadiren 72'lere çıkıyor.

Çözüm
Sabit diskin darboğaz yapıyor gibi. Kaplamalar vs. geç yükleniyor anlık FPS düşüşleri oluyorsa sabit diskten olma ihtimali var.
Hocam, test bitsin belli olur. Bu da bir sebep olabilir.

Sorun çözüldü. Test tamamlayamadım fakat HDD'deki oyunu silip SSD'ye aynı oyunu kurdum.
Kasma adına hiç bir şey kalmadı. Demekki olay buymuş.

Sorunu çözmene sevindim. HDD'de ki arıza için garantisi devam ediyorsa garantiye gönderebilirsin.
Garanti bitti hocam. Fakat sanki HDD arızalò değil de oyun esnasında ara ara kendini rolantiye alıp tekrar çalışırken bu kasma oluyor gibi.
İlginizden dolayı hepinize teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı