R5 3600 sistemde Valorant'ta FPS 160'a düşüyor

mackberkk

Decapat
İyi akşamlar,

Bilgisayarım yaklaşık 2 seneyi devirdi ve henüz format atmadım. Bunu en başta söylüyorum çünkü formatın bu sorunuma çözüm olup olmayacağına emin değilim. Kısa süre evvel Forza Horizon 5 oyununu oynadım ve anladığım kadarıyla bilgisayarı yoran bir oyun oldu. Gerek oyunu kapattıktan sonra ki süreçte fanların gürültülü çalışması gerekse Valorant oyununa giriş yaptığımda normalde 250 civarı seyreden FPS'imin anlık olarak 160'lara düşmesi olsun. Bilgisayarda yanlış giden bir şeyler var fakat ne olduğunu bilmiyorum ve nasıl çözeceğime dair bir fikrim yok. Sizce ne yapmalıyım ve sorun var ise bunu nasıl bulabilirim?

Sistem: ASUS TUF 1660S - AMD Ryzen 5 3600 (CPB kapalı) - 16 GB RAM.

Son düzenleme:
İyi akşamlar,

Bilgisayarım yaklaşık 2 seneyi devirdi ve henüz format atmadım. Bunu en başta söylüyorum çünkü formatın bu sorunuma çözüm olup olmayacağına emin değilim. Kısa süre evvel Forza Horizon 5 oyununu oynadım ve anladığım kadarıyla bilgisayarı yoran bir oyun oldu. Gerek oyunu kapattıktan sonra ki süreçte fanların gürültülü çalışması gerekse Valorant oyununa giriş yaptığımda normalde 250 civarı seyreden FPS'imin anlık olarak 160'lara düşmesi olsun. Bilgisayarda yanlış giden bir şeyler var fakat ne olduğunu bilmiyorum ve nasıl çözeceğime dair bir fikrim yok. Sizce ne yapmalıyım ve sorun var ise bunu nasıl bulabilirim?

Sistem: ASUS TUF 1660S - AMD Ryzen 5 3600 (opb kapalı) - 16 GB RAM.

Benzer sistemde son zamanlarda aynı sorunu yaşıyorum oyunda sıkıntı olabilir.

İyi akşamlar,

Sistem: ASUS TUF 1660S - AMD Ryzen 5 3600 (opb kapalı) - 16 GB RAM.

Valorant genel olarak zaten kronik sorunlu bir oyun özellikle FPS konusunda.
Bence güncelleme ile düzeltirler çünkü bu sorunu birçok kişi yaşıyor.

Bağlantı sorunu veya yüksek ping olabilir mi? Benim de 3300X ile 250 FPS civarı gidiyor ama ping artarsa 180'lere düştüğü oluyor.
Ping sorunu yaşamadığım anlarda da fps drop yiyorum. Sanırım son günlerde bir çok kişi fps drop yaşıyormuş.
CPB ise frekans hızını düşürür bu seçenek biliyorsun. 250 FPS alırken 160'lara düşmesi düşük frekanstan kaynaklıyor olabilir. Açmanı öneririm.
Harici bir soğutmam yok maalesef, çok ısınıyor 4.2GHz'lerde. Kullanmaya başladığımdan beri CPB kapatıp 3.6GHz'de sabit kullanıyorum.

Ping sorunu yaşamadığım anlarda da fps drop yiyorum. Sanırım son günlerde bir çok kişi fps drop yaşıyormuş.

Harici bir soğutmam yok maalesef, çok ısınıyor 4.2GHz'lerde. Kullanmaya başladığımdan beri CPB kapatıp 3.6GHz'de sabit kullanıyorum.

600Mhz bayağı fark eder yalnız. Benim bağlantım genel olarak biraz çöp ama 3300X ile 4.3Ghz turbo hızında sorunsuz oynuyorum. Bir soğutucu almanı ve CPB ile oynamanı tavsiye ederim.

Oyuna sorunlu diyenlerle farklı oyunu oynuyoruz sanırım. Anlık;
Screenshot_3.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı