R5 3600 sisteme bir süre eski bellek takarak kullanmak zarar verir mi?

Sasabey1

Decapat
AMD Ryzen 5 3600 RAM ile bir sıkıntısı olur mu?
Hocam ben AMD 3600 anakart RGB kasa sıvı soğutma vs. alacağım ama durumum RAM almaya yetişmiyor yani 8x2 16 GB RAM 3200 MHz alacaktım ama durumum şu anda yetişmedi.

1 ay sonra falan alacağım onu da acaba ben 3600 B450M Rampage sogutma ve RGB kasa aldığımda RAM almadığımda işlemci veya anakart herhangi bir bir şeyi arıza yapma durumu olabilir mi yani çalışmama durumu olur mu? Evdeki RAM maalesef ki 1300 MHz tek RAM 8 GB acaba sıkıntı çıkarır mı? Cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben AMD 3600 anakart RGB kasa sıvı soğutma vs. alacağım ama durumum RAM almaya yetişmiyor yani 8x2 16 GB RAM 3200 MHz alacaktım ama durumum şu anda yetişmedi.

1 Ay sonra falan alacağım onu da acaba ben 3600 B450M Rampage sogutma ve RGB kasa aldığımda RAM almadığımda işlemci veya anakart herhangi bir bir şeyi arıza yapma durumu olabilir mi yani çalışmama durumu olur mu? Evdeki RAM maalesef ki 1300 MHz tek RAM 8 GB acaba sıkıntı çıkarır mı? Cevaplarsanız sevinirim.

Yuksek ihtimal calismayacaktir o RAM DDR 2 veya 3 tur anakartinizla uyumsuz.

Eğer RAM'iniz DDR4 ise bir sorun olmaz fakat 1300 MHz olduğundan DDR4 olduğunu sanmıyorum. Büyük ihtimalle DDR3 bir RAM'e sahipsiniz. Dolayısıyla o RAM'i anakartınıza takamazsınız. Yani fiziksel olarak mümkün değil.

1 ay sonra falan alacağım onu da acaba ben 3600 B450M Rampage sogutma ve RGB kasa aldığımda RAM almadığımda işlemci veya anakart herhangi bir bir şeyi arıza yapma durumu olabilir mi yani çalışmama durumu olur mu? Evdeki RAM maalesef ki 1300 MHz tek RAM 8 GB acaba sıkıntı çıkarır mı? Cevaplarsanız sevinirim.
RAM DDR4 değilse takamazsınız. RAM slota uymaz 😀

RAM DDR4 değilse takamazsınız. RAM slota uymaz 😀
Tamamdır Hocam Sağol
Eğer RAM'iniz DDR4 ise bir sorun olmaz fakat 1300 MHz olduğundan DDR4 olduğunu sanmıyorum. Büyük ihtimalle DDR3 bir RAM'e sahipsiniz. Dolayısıyla o RAM'i anakartınıza takamazsınız. Yani fiziksel olarak mümkün değil.
Tamamdır Hocam Sağol
Yok değil :/
Yuksek ihtimal calismayacaktir o RAM DDR 2 veya 3 tur anakartinizla uyumsuz.
evet hocam ddr 3 :/
Bir sıkıntı olur mu bilmem ama bence bir ay sonra yeni RAM'leri aldıktan sonra kullanmanızı öneririm.
Sağolun hocam

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı