Kötü kablolama sisteme zarar verir mi?

spikespiegel104

Megapat
Daha fazla  
Daha önce hiç sistem falan kurmamıştım. Daha iyi sistem toplayabilmek için farklı sitelerden parça satın aldım ve parçalar elime gelince kurmaya başladım. Bilgisayarı 4-5 gündür sorunsuz kullanıyorum ama kablolama berbat oldu. Ekran kartı güç kablosu cama yapışık, arkada kablolar sıkış tepiş bastırarak kapadım, sıvı soğutma kabloları RAM RGB LED'ini kapatıyor, anakart vidalaması yaparken 2-3 tane yer boş kaldı ama altı kapalıydı. Yani içim biraz rahat etmiyor ilk sistem kuruluşum olduğu için. Sistemim;
  • i7 9700K
  • Asus TUF Z390 Gaming Plus
  • MSI RTX 2070 Gaming
  • 3000 MHz Adata D41 8x2 RAM
Sizce kötü kurulum ve kablolama sisteme zarar verir mi ? 4-5 gündür sorunsuz kullanıyorum ve sıcaklık değerlerim de normal. GPU boşta 32 derece oyunda 50-55. İşlemci boşta 25 falandı sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kötü kablolama, kasa içerisindeki hava sirkülasyonunu bozduğu için, sıcak havanın bir miktar içeride kalmasına sebep olur. Ayrıca fanlara temas ederse fanları kırabilir.
Anakart vidalarında eksik varsa tamamlayın, özellikle yükseltme ayakları eksikse tamamlayın. Arkaya temas edip kısa devre yapabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı