R5 3600 sisteme ekran kartı önerisi

emirk12

Picopat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarımı yükseltmek istiyorum. Sistemim anlık:

AMD RX570.
Ryzen 5 3600.
16 GB RAM.
ASUS TUF Gaming Pro II B450 anakart.

Hem Adobe programları kullanıyorum hem oyun oynuyorum. Bu bilgisayardan internetten araştırdığıma göre RX6600 veya 3060 ekran kartı öneriyorlar bu sisteme darboğaz yapmayacak beni de şöyle 2-3 sene götürecek bir ekran kartı istiyorum. Sizce ne almalıyım veya sistemde neyleri değiştirmeliyim? Önerilerinizi bekliyorum.

Maksimum RTX 3060'a kadar destekler gibime geliyor. 3060 üzerinde darboğaz yapacaktır da ne kadarlık bir darboğaz olacağını bilemiyorum.

Maksimum RTX 3060'a kadar destekler gibime geliyor. 3060 üzerinde darboğaz yapacaktır da ne kadarlık bir darboğaz olacağını bilemiyorum.
AMD tarafında RX6700XT'yi de çok az bir darboğazla kullanabilir hocam. Nvidia tarafında RTX3060 üstü darboğaz yapacaktır dediğiniz gibi.

@Max Caulfield, 6700 XT'yi az bir darboğaz ile kullanabileceğini bilmiyordum. O halde RX 6700 XT almak daha mantıklı da bu kartların sıfır alınmasını pek tavsiye etmiyorum, alınabiliyorsa ikinci el alınmalı.

Merhaba bilgisayarımı yükseltmek istiyorum. Sistemim anlık:

AMD RX570.
Ryzen 5 3600.
16 GB RAM.
ASUS TUF Gaming Pro II B450 anakart.

Hem Adobe programları kullanıyorum hem oyun oynuyorum. Bu bilgisayardan internetten araştırdığıma göre RX6600 veya 3060 ekran kartı öneriyorlar bu sisteme darboğaz yapmayacak beni de şöyle 2-3 sene götürecek bir ekran kartı istiyorum. Sizce ne almalıyım veya sistemde neyleri değiştirmeliyim? Önerilerinizi bekliyorum.
3060 gider ama ben 3060 ve 4060 fiyatları yakın olduğu için 5600 alıp yanına da 4060 almanı öneririm. 4000 lira gibi bir fark ödersin zaten işlemcini de satarsan.

@Max Caulfield, 6700 XT'yi az bir darboğaz ile kullanabileceğini bilmiyordum. O halde RX 6700 XT almak daha mantıklı da bu kartların sıfır alınmasını pek tavsiye etmiyorum, alınabiliyorsa ikinci el alınmalı.

Peki neden 2.el alınmalı bu tarz kartlar mining yapılıyordu temizini bulmak çok zor kafa ağrıtır gibime geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı