R5 3600 sisteme SSD veya HDD önerisi

AbdulvahidK.

Centipat
Yaza doğru bir sistem toplamayı düşünüyorum ve neredeyse çok az bilgim var. Tecrübelerinizden SSD veya HDD önerirseniz memnun olurum. Bunların alınması zorunlu mudur? Aşağıda sistem vardır.

• İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35 MB AM4 7NM.
  • Ekran kartı: Sapphire RX590 Nitro+ SE 8 GB veya ASUS RX 590 ROG STRIX 8G Gaming 8 GB arasında kaldım.
  • Anakart: Gigabyte B450M S2H AMD B450 socket AM4 DDR4 3200MHz.
  • RAM: Corsair 2x8 (16 GB) Vengeance LPX siyah 3000 MHz.

Ekran kartı: Sapphire RX590 Nitro+ SE 8 GB veya ASUS RX 590 ROG STRIX 8G Gaming 8 GB arasında kaldım.

ASUS RX 590'ın grafik işlemci hızı ve bellek hızı, Sapphire RX 590'dan az bir şey yüksek ama Sapphire almanızı öneririm çünkü soğutması çok iyi ve daha kaliteli. AMD grafik kartı dendiğinde akla ilk Sapphire gelmeli.

ASUS RX 590'ın grafik işlemci hızı ve bellek hızı, Sapphire RX 590'dan az bir şey yüksek ama Sapphire almanızı öneririm çünkü soğutması çok iyi ve daha kaliteli. AMD grafik kartı dendiğinde akla ilk Sapphire gelmeli.

Sapphire tavsiye etmiyorum. Sapphire bugüne kadar gördüğüm arıza oranı en yüksek ekran kartı markası. Bunu her daim söyleyebilirim. Aksini iddia eden Sosyal'de benimle 10 yıl vakit geçirsin.

Eğer bütçeniz çok ise hiç HDD almayın, sadece SSD olsun sistemde. Hem sisteminiz biraz da olsa sessiz olur hem de sisteminizde bütün işler çok hızlı gerçekleşir. Bende SSD var ama diğer HDD yüzünden gene kopyala yapıştır işlemlerim uzun sürüyor bazen.

Evet, sisteminizde bir depolama aygıtı yoksa işletim sistemi kuramazsınız. Ben SSD öneririm. Bütçeniz ne kadar?
Öncelikle teşekkürler. Bütçem 600- 700 TL arası
Yaza doğru toplayacağın sisteme şimdiden karar verme.
Cevabınız için teşekkürler. :) Aslında amacım sizin gibi tecrübesi olanlardan bilgi almaktı. Pek bir bilgim yok ama bütçeme uygun bir PC toplamayı şimdiden araştırıp yaza doğru emin olarak girmek istiyorum kısacası.
Cevabınız için teşekkürler. Açıkçası attığınız 2 cevapta çelişiyor ve arada kaldım. Recep abinin bu sektördeki tecrübesinden şüphem yok tabi, Sapphire'in asıl AMD odaklı çalıştığını duymuştum ve bu yüzden Sapphire'de bir seçenek olarak düşündüm. Ama sizin önereceğiniz bir ekran kartı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı