R5 3600 sisteme tek slot 32 GB RAM önerisi

Bütçe
2000-3000

TncySntrkk

Centipat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarımcı
Anakart
GIGABYTE B450M H
İşlemci
AMD Ryzen™ 5 3600
Merhabalar arkadaşlar.
Öncelikle bilgisayar konusunda fazla bilgim olmadığını belirterek konuya değinmek istiyorum.
Bilgisayarımda daha önceden 8+8 GB RAM ( Dragos SmackDown R 8GB DDR4 3000MHZ PC Ram ) vardı.
Fakat hard disk takmak isterken 1 RAM slotunu bozdum ve şu anda tek RAM slotum çalışıyor. Bu yüzden mevcut tek RAM'i değiştirmek istiyorum.
32 GB tek slot RAM satın almak istiyorum. Fakat bilgisayarıma uyumlu olup olmadığını tam olarak anlayamadım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Bilgisayarımın özellikleri.
İşlemci: AMD Ryzen™ 5 3600
Anakart: GIGABYTE B450M H
Ekran kartı: GEFORCE GTX 1660 SUPER
Hard disk: GIGABYTE AORUS 500GB NVMe Gen4 M.2 SSD + TURBOX 240 GB SSD + Sandisk 240 GB SSD + TOSHIBA 500 GB SATA Hard Disk

İstediğin Rami takabilirsin fazlasını taksan bile anakart desteklediği kadar calıstırır ama cift kanal kadar hayırlı olmaz bence anakartını tamire gönder
Teşekkür ederim.
Attığım ürün 3200 MHz idi, işlemcim 3600 MHz olanını destekliyor mu acaba ? bunu da belirtebilir misiniz.
Destekliyor

Teşekkür ederim.
Attığım ürün 3200 MHz idi, işlemcim 3600 MHz olanını destekliyor mu acaba ? bunu da belirtebilir misiniz.
Destekler fakat B450 S2H ve benzeri anakartlar 400 TL'e bulunurken tek kanalda düşük performans almanız mantıklı değil bence. Tamir ettirebilir yada 2x16 takabilirsiniz. Ek olarak oyun için yükseltiyorsanız 16'da yeterli olur.

İstediğin Rami takabilirsin fazlasını taksan bile anakart desteklediği kadar calıstırır ama cift kanal kadar hayırlı olmaz bence anakartını tamire gönder

Destekliyor
Şimdilik bunu geçici bir çözüm olarak yapmayı düşünüyorum.
Daha sonradan daha iyi bir anakart alıp, aynı RAM'den 1 adet daha taksam sanırım daha iyi bir performans alabilirim sanırım. Oyun için değil, sadece grafik programları kullanıyorum.
Destekliyor, Bios'tan XMP profilini değiştirerek yapabilirsiniz.
Teşekkür ederim.

Şimdilik bunu geçici bir çözüm olarak yapmayı düşünüyorum.
Daha sonradan daha iyi bir anakart alıp, aynı RAM'den 1 adet daha taksam sanırım daha iyi bir performans alabilirim sanırım. Oyun için değil, sadece grafik programları kullanıyorum.

Teşekkür ederim.
64 GB RAM'i kullanacağın grafik programı yok, olsa bile 3600 ile yok. 2x32 yapman zor ben olsam 16 GB alırdım. O zaman 2x16 yapabilirsin ilerde. SSD gibi RAM 3600'e fazla :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı