R5 3600 sisteme yükseltme önerisi

Bütçe
20000
Daha fazla  
Hayırlı forumlar, forum kültürüne biraz yabancıyım hatam varsa af ola arkadaşlar.
Rust oyuncusuyum sistemim biraz düşük kaldı gibi hissediyorum.
S****ji isimli siteden hazır toplama bilgisayar almıştım, sistemin yumuşak karnı anakarttı. Aşağıda sistemimin parçalarını paylaşacağım.
Yardımlarınızı bekliyorum. Sizce hangi parçaları değiştirmeliyim ve parçaların birbiriyle uyumunu nasıl yakalamalıyım?

İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz 6 çekirdek 35MB AM4 7nm işlemci.

Anakart: Gigabyte B450M S2H V2 3600 MHz (OC) M.2 AM4 mATX.

RAM: 2 adet oloy 8 GB owl Black 3000MHz CL16 DDR4.

Ekran kartı: Zotac GeForce RTX 2060 6 GB GDDR6 192 bit.

SSD: Kioxia 480GB Exceria okuma 555MB yazma 540 MB SATA.

Monitör: AOC 24" C24G1 1ms 144Hz HDMI, VGA dpport FreeSync Curved Gaming monitör.

Hayırlı forumlar, forum kültürüne biraz yabancıyım hatam varsa af ola arkadaşlar.
Rust oyuncusuyum sistemim biraz düşük kaldı gibi hissediyorum.
S****ji isimli siteden hazır toplama bilgisayar almıştım, sistemin yumuşak karnı anakarttı. Aşağıda sistemimin parçalarını paylaşacağım.
Yardımlarınızı bekliyorum. Sizce hangi parçaları değiştirmeliyim ve parçaların birbiriyle uyumunu nasıl yakalamalıyım?

İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz 6 çekirdek 35MB AM4 7nm işlemci.

Anakart: Gigabyte B450M S2H V2 3600 MHz (OC) M.2 AM4 mATX.

RAM: 2 adet oloy 8 GB owl Black 3000MHz CL16 DDR4.

Ekran kartı: Zotac GeForce RTX 2060 6 GB GDDR6 192 bit.

SSD: Kioxia 480GB Exceria okuma 555MB yazma 540 MB SATA.

Monitör: AOC 24" C24G1 1ms 144Hz HDMI, VGA dpport FreeSync Curved Gaming monitör.
Sistemi sat, 30k'ya falan am5 4060/ti sistem çek.

Aslında sistemi satıp DDR 5'e geçilmesi mantıklı olabilir ama bu sistem için işlemci ve ekran kartını R5 5600 4060 Ti yapabilirsiniz.

Aslında HDD'yi alıp sistemi komple satabilirim ama para eder mi ki.
DDR4, enerji tasarrufu ve stabilite konusunda başarılıdır, ancak enerji tüketimi daha yüksektir. DDR5, daha düşük enerji tüketimiyle çalışarak modül başına oldukça yüksek kapasite sunar, güç verimliliğini artırır.
DDR5 iyimiş.

20k bütçede bu tarz bir sisteme geçebilirsiniz. Bütçeniz artarsa 4060 Ti sistemlere de bakılabilir.

Bu bilgisayarı monitör ve HDD hariç satıp hazır sistem mi alsam kafama girdiniz :D

Aslında HDD'yi alıp sistemi komple satabilirim ama para eder mi ki.
DDR4, enerji tasarrufu ve stabilite konusunda başarılıdır, ancak enerji tüketimi daha yüksektir. DDR5, daha düşük enerji tüketimiyle çalışarak modül başına oldukça yüksek kapasite sunar, güç verimliliğini artırır.
DDR5 iyimiş.

Bu bilgisayarı monitör ve HDD hariç satıp hazır sistem mi alsam kafama girdiniz :D
Oyun performansına burdan bakabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Oyun performansına buradan bakabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim. Sizce sistemim Monitör ve HDD hariç kaç lira eder?

Çok teşekkür ederim. Sizce sistemim Monitör ve HDD hariç kaç lira eder?

Dostum bence sistemi satıp 4060'lı sistem almak yerine 4060 Ti alıp yanına da 5600 çekebilirsin ama unutma 5600'ü takmadan önce BIOS'unu güncelle yoksa yeni işlemci ile görüntü alamazsın. Ayrıca yukarıdaki arkadaşların da söylediği gibi bütün sistemini satıp AM5'li bir sisteme geçebilirsin ama bu bütçe de gidip düz 4060 almak yerine 4060 Ti almak daha mantıklı.

Son düzenleme:
Dostum bence sistemi satıp 4060'lı sistem almak yerine 4060 Ti alıp yanına da 5600 çekebilirsin ama unutma 5600'ü takmadan önce BIOS'unu güncelle yoksa yeni işlemci ile görüntü alamazsın. Ayrıca yukarıdaki arkadaşların da söylediği gibi bütün sistemini satıp AM5'li bir sisteme geçebilirsin ama bu bütçe de gidip düz 4060 almak yerine 4060 Ti almak daha mantıklı.

Öncelikle teşekkürler
Bu bilgisayarı satarsam bütçeyi 20.000'den 30.000 35.000 bine çıkarabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı