R5 3600 SMT ayarı açılmalı mı?

Buraktas95

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, oyun oynuyorum. SMT (sanal çekirdek) açmam gerekir mi? Nette videolarda SMT kapalı FPS 10 15 artıyor. Düşünceleriniz nelerdir?
Ryzen 5 3600 işlemcim.

6 çekirdeğin gerekirse tamamının kullanıldığı herhangi bir oyun veya yazılımda özellikle çekirdek limitinin zorlandığı noktalarda eğer ki bu teknoloji; çalıştırılan uygulamanın performansını iyileştirecek ve bundan faydalanabilecek şekilde optimize edilmişse senaryosuna göre genel bazda %15-20'e varan ek bir çekirdek performansı söz konusu olabiliyor. (Örn: Battlefield 5: 64 kişilik Operations Underground Haritası | R5-3500X vs R5-3600X + RTX 2070 1080p çözünürlük). Bana sorarsanız HT veya SMT'nin bazı istisna durumlar haricinde aman aman bir esprisi yok, ana çekirdekler ne kadar sağlam ona bakarım ben. Zaten bazı durumlarda bu sanal izlekler oyununa göre dezavantajlı bir konumda bile olabiliyor, tabii sistem üzerinden kapatılıp açılabilir, orası ayrı bir mevzu.

6 çekirdeğin gerekirse tamamının kullanıldığı herhangi bir oyun veya yazılımda özellikle çekirdek limitinin zorlandığı noktalarda eğer ki bu teknoloji; çalıştırılan uygulamanın performansını iyileştirecek ve bundan faydalanabilecek şekilde optimize edilmişse senaryosuna göre genel bazda %15-20'e varan ek bir çekirdek performansı söz konusu olabiliyor. (Örn: Battlefield 5: 64 kişilik Operations Underground Haritası | R5-3500X vs R5-3600X + RTX 2070 1080p çözünürlük). Bana sorarsanız HT veya SMT'nin bazı istisna durumlar haricinde aman aman bir esprisi yok, ana çekirdekler ne kadar sağlam ona bakarım ben. Zaten bazı durumlarda bu sanal izlekler oyununa göre dezavantajlı bir konumda bile olabiliyor, tabii sistem üzerinden kapatılıp açılabilir, orası ayrı bir mevzu.
Kapattım şuan.

Açarım fark görmedim zaten :) Size birşey soracağım. SMT açıldığında. Cpu0dan başlayıp 11 e kadar gidiyor. Hangisi gerçek hangisi sanal nasıl anlarım?
SMT kapattığınız anda gerçek 6 çekirdeğin kullanım değerlerini görebilirsiniz fakat açtığınız vakit o 12 tane gösterilen maalesef sanal izlekli işlemci kullanım değerleri oluyor, o şekilde de zaten kimse işlemcisinin gerçek kullanım değerlerini bilemiyor. Çoğu kişi de bu yüzden kendini kandırıyor tabii fark edilebilmesi mesele.

Ayrıca yanlış olmasın, SMT kapalı ve açık şekilde gerçek anlamda mutlaka bir CPU kullanım farkı var, ancak o fark 12 adet sanal izlekli olarak yansıyan düşük kullanım değerlerinin oluşturduğu algı kadar büyük olmuyor. Ben genelde SMT veya HT teknolojisini barındıran işlemcilerin MSI Afterburner gibi OSD yazılımlarında gösterilen sanal izlekli kullanım değerlerine ortalama %15-20 gibi ekleyerek ortalama bir değer çıkartıyorum ki performansa noktasında deneyimlediğim ve gördüğüm kadarıyla genelde teorik olarak doğruya yakın değerler veriyor. Tabii bunun şu ana kadar daha net bir açıklaması yok. Keşke bu tip durumlar için gerçek işlemci kullanımını birebir yansıtan başka bir yazılım olsaydı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı