R5 3600 TUF B450M PRO GAMING OC yapma

baran narin

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba
OC konusunda bilgili arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var.

R5 3600
ASUS TUF B450M PRO GAMING

CPU Core Ratio - 4.2
Core Performance - Disable
Precision Boost OverDrive - Disable
VDDCR CPU Voltage - 1275(Offset Mode)
XMP Profile 1 (3200 MHz)

Bu işlemlerden başka bir şey yapmadım.
Daha önce aynı işlemleri yaptığımda işlemci gayet stabil(yükte ortalama 65 Max 75 derece) çalışıyordu ve bütün testleri sorunsuz geçiyordu(Cinebench, AIDA64 vs)

Sistem servisten döndü ve aynı işlemleri yapmama rağmen işlemci 95 dereceleri görüyor ve her şey sabit girilmesine rağmen boştayken 57-75 derece arası dalgalanmalar oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba
OC konusunda bilgili arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var.

R5 3600
ASUS TUF B450M PRO GAMING

CPU Core Ratio - 4.2
Core Performance - Disable
Precision Boost OverDrive - Disable
VDDCR CPU Voltage - 1275(Offset Mode)
XMP Profile 1 (3200 MHz)

Bu işlemlerden başka bir şey yapmadım.
Daha önce aynı işlemleri yaptığımda işlemci gayet stabil(yükte ortalama 65 Max 75 derece) çalışıyordu ve bütün testleri sorunsuz geçiyordu(Cinebench, AIDA64 vs)

Sistem servisten döndü ve aynı işlemleri yapmama rağmen işlemci 95 dereceleri görüyor ve her şey sabit girilmesine rağmen boştayken 57-75 derece arası dalgalanmalar oluyor.
Tek sorun sıcaklık ise bence servisten gelince soğutucu montajında ya da termal macun uygulamasında bir sorun olmuştur.

Tek sorun sıcaklık ise bence servisten gelince soğutucu montajında ya da termal macun uygulamasında bir sorun olmuştur.
Montajı ben yaptım. Sizin gibi düşünüp çıkarıp tekrar taktım düzelmedi. Macun ile ilgili ne tavsiye edersiniz?
Şu forumun olur olmadık noktalama hataları, saçma sapan başlık hataları yüzünden cezalandırması haricinde hiçbir işe yaradığını görmedim arkadaş..

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı