R5 3600 undervolt değerleri

PlanB

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Daha önce MSI anakartta Recep Baltaşın videosu rehberliğinde R5 3600X işlemcide sağlıklı bir undervolt işlemi gerçekleştirmiştim. Ancak şu an elimde ASUS anakart ve R5 3600 işlemci var. İşlemci stok fan ile bilgisayarı kurduktan sonraki ilk testte 90 dereceyi gördü. İşlemciyi 4GHz ayarladım ve voltaj kısmı ASUS anakartta offsettle ayarlanıyordu ve çok karışık geldi. Yanlışlıkla 1V olarak ayarladım ve çalıştı. Neyse teste sokayım dedim gayet stabil çalıştı ve AIDA 64 üzerinden baktığımda gerçekten 1V da çalışıyordu. Sonuç olarak Max 75 derece görüyorum. Ancak bana bu voltaj değeri çok düşük geldi bir terslik mi var sizlere sormak istedim. Aydınlatırsanız sevinirim bu işlemciyi 4GHz de çalıştırmam uzun vadede çok zararlı olur mu ve bu kadar düşük voltaj değerinde kalması sizce sağlıklı mı?

1 volta 4 GHz güzel değer. Benimki de çalışır gibi görünüyor. Prime95 açar açmaz sistem kapanıyor.
Eğer gerçekten stabilse ve 4 GHz yetiyorsa neden böyle kullanmayasin.

1 Volta 4 GHz güzel değer. Benimki de çalışır gibi görünüyor. Prime95 açar açmaz sistem kapanıyor.

Yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle. Benim için bu değerler tatmin edici fakat bir tık daha 4.1 veya 4.2 gibi değerlerde kullansam daha iyi olabilir render için. Sizce voltajı bu değerlerde 1.1 de falan tutturabilirsem kullansam işlemcinin ömründen yer miyim ya da 4.2'yi zaten yapma diyorsanız 4 de dursa problem olur mu ömür açısından. Kısacası hem ömründen yemeden bilgisayardan alabildiğim Max değeri öğrenmek istiyorum.
1 Volta 4 GHz güzel değer. Benimki de çalışır gibi görünüyor. Prime95 açar açmaz sistem kapanıyor.

Araştırmalarımdan edindiğim ortak çıkarıma göre hiç ellemeyip 3600 GHz de 1.35V da çalıştırmama göre 1V da 4GHz de çalıştırmam sistem için daha sağlıklı. Bu çıkarımım sizce doğru mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı