R5 3600 ve 2070 Super sistemde format sonrası mavi ekran hatası

brandmen

Hectopat
Katılım
25 Kasım 2020
Mesajlar
157
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 sene önce kendim bir kasa parçaları sipariş ettim ve toplanması için bir bilgisayarcıdan yardım aldım.

İlk 4 ay sorunsuz çalışıyordu bilgisayar sonrasında yeni ekran kartı driverı yükledikten sonra (kendi tahminim) bilgisayar YouTube'dan video izlerken veya internette dolaşırken durup dururken mavi ekran vermeye başladı ama oyun oynarken bu hatayı vermiyordu o sıra. Bende PC'yi açar açmaz Steam'den bir oyun alta açıp işlerime öyle devam ediyordum. Bu çözümde kısa sürdü tabii ki bir süre sonra oyun açtığımda da mavi ekran vermeye başladı.
Bunun çözümü için burada forumda arkadaşlara daha önce danışmıştım.
Yardım olarak RAM kontrolü yap, minidump dosyalarından kontrol sonrasında Fortnite, Watch Dogs vb gibi oyunlarda hile yapılmaması için PC'ye otomatik inen bir programdan hata verdiğini söylediler ve onu silip tekrar yüklememi istediler, bunun dışında programla sürücüleri kaldırmamı önerdiler.

Ben de Memtest86 ile öncelikle RAM testi yaptım sonuç sorunsuz çıktı, driver dosyalarını kaldırıp yeniden yükledim ve en son bilgisayara format attım.
Format sonrasında bilgisayar açılsa da belli bir süre sonra yine mavi ekran hataları vermeye başladı, özellikle bir dosya indirirken bir şey kurarken mavi ekran verip kapanmaya başladı.
Bunun üzerine birkaç defa daha format attım belki hata olmuştur vs. diye.
Ama en sonunda mavi ekran hatalarından sonra bilgisayar yeniden başlarken ana yüklenme ekranını geçemeden bilgisayar tekrar restart o yükleme ekranında monitöre bir ekran gelmeden beklemeye almaya başladı.

Bilgisayar özellikleri: R5 3600 işlemci, Gigabyte 2070s ekran kartı, Panther 16x2 3200 MHz RAM, ASUS A520 anakart, Samsung EVO 500 GB M.2 SSD.

Arkadaşlar biraz uzun oldu ama durum bu, öneri ve yardımlarınız olursa bekliyorum.

Teşekkürler şimdiden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dökümleri paylaşır mısınız?
 
Mavi ekran hep aynı hatayı veriyorsa analizini yapmak daha mantıklı olmaz mı?
Mindump dosylarını paylaşıcam ancak şuan format attıktan sonra bilgisayarın power tuşuna bastıktan sonra yükleme ekranına gelince yükleniyor ve monitör no signal diye bildirim verip kapanıyor öyle kalıyor .
Bu sorunun nedenini de anlayamadım .Formatı da harici cd rom ile 2015 windows 10 sürümünü kurmuştum daha sonra windows 10 a güncelleme yaparak yükselttim.
 
şuan format attıktan sonra bilgisayarın power tuşuna bastıktan sonra yükleme ekranına gelince yükleniyor ve monitör no signal diye bildirim verip kapanıyor öyle kalıyor .
Statik elektrik olabilir mi? Denediniz mi? Bu sorunun ne olduğunu bilmiyorsanız forumda aratabilirsiniz. Bolca olması lazım.
 
Statik elektrik olabilir mi? Denediniz mi? Bu sorunun ne olduğunu bilmiyorsanız forumda aratabilirsiniz. Bolca olması lazım.
statik elektrik derken kasada biriken elektriğin atımı açin yapılması gerekenleri mi kast ediyorsunuz yoksa bir donanım parçasına statik elektrikten kaynaklı hasar almasını mı ?
 
Dökümleri paylaşır mısınız?


Son durumda bilgisayara format atmayı başardım ve uzun süre açık kaldı ama yine yukarda linkte mevcut olan minidump hatasını verdi
 

Yeni konular

Geri
Yukarı