R5 3600 ve GTX 1080 sistem toplama

AMD Ryzen 3600 ve 2K 144Hz monitör olan sistem yaptım:

Artic Freezer 34 Esports DUO ile B450 Tomahawk Max birleşince OC yapmak güzel olur.

MSI MAG Forge 101M 3 fanlı önü mesh olması ile gayet iyi bir hava sürkilasyonuna sahip.

H.

AMD Ryzen 3600 ve 2K 144Hz monitör olan sistem yaptım:

Artic Freezer 34e-Sports Duo ile B450 Tomahawk Max birleşince OC yapmak güzel olur.

MSI MAG forge 101M 3 fanlı önü mesh olması ile gayet iyi bir hava sürkilasyonuna sahip.

Hocam öncelikle değerli zamanınızı harcadığınız için teşekkür ediyorum. MSI MAG forge 101M +
Gigabyte 650W PSU yerine direkt Cooler Master MB520 daha iyi olmaz mı?
Onun haricin de RGB'ye önem veriyorum RAM'leri RGB olarak almayı düşünüyorum bu da fiyatı arttırıyor siz olsaydınız alır mıydınız?
Soğutucu hakkında çok iyi yorumlar görmüştüm.
SSD benim attığımın RGB'siz hali benim attığım RGB + okuma-yazma hızı daha fazla aralarında 150TL'ye yakın bir fark var diye biliyorum ama emin de değilim siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz?
Monitör ü alan arkadaşlar konuştuk zaten şu anlık iyi gibi çünkü en uygun.
https://www.itopya.com/aoc-27-q27g2u-bk-144hz-1ms-2xhdmi-dp-wqhd-freeysnc-gaming-monitor/ bunu buldum bunu da öneren arkadaşlar var emin olamadım hangisini tercih etmeliyim sizce?

Ben bütçe olarak sizin yaptığınıza yakın bir şey yaptım kendiniz değişiklik yapabilirsiniz RGB ışıklı RAM gibi.

Cooler Master MB520 yerine MB511 daha mantıklı hatta bütçe yetiyorsa Phanteks P400A alınabilir kasa olarak veya hiç değiştirmeye gerek yok.

Ben bütçe olarak sizin yaptığınıza yakın bir şey yaptım kendiniz değişiklik yapabilirsiniz RGB ışıklı RAM gibi.

Cooler Master MB520 yerine MB511 daha mantıklı hatta bütçe yetiyorsa Phanteks P400A alınabilir kasa olarak veya hiç değiştirmeye gerek yok.

MB511'in önünde ki mesh panel çıkmıyor görüntüsü de hoşuma gitmedi o yüzden. Ve şimdilik soğutucuyu çıkarıp RAM'e eklemem daha mantıklı olur gibi iler ki zamanlarda da soğutucu alırım.

Soğutucuyu çıkarmaya gerek yok XPG D41 alıp OC yapmak daha mantıklı geliyor bana.

Daha ışıklı bir RAM isterseniz:

Arkadaşın kurduğu sistem gayet güzel. Hatta incelik yapıp size işlemci soğutucu bile düşünmüş 👍
Soğutucuyu çıkarmanızı önermem. Ryzen 5 3600 frekans ve voltaj değerleri sabit bir cpu değil. Frekansı 4200'e çıkarır bazen masaüstü kullanımda dahi. Buda bir süre sonra sinirizi bozabilir. Ha kaparsınız o özelliği ama bu kezde soğutmanız iyi olmadığı için 4200 frekansına çıkamazsınız overclock ile.
Madem ışık sizin için önemli, kasa konusunda bence MSI'ın kasasında A-Rgb daha iyi olur. Mesh'de bir yapısı var. Hem verdiğim fiyattaki alınıp 1 fan eklenebilir.
Fiyat konusunda Gigabyte psu + msi kasa sizin istediğiniz kasadan daha uyguna geliyor. Yinede tercih sizin.

Ram olarak XPG kullanılır iyi seçim.

Soğutucuyu çıkarmaya gerek yok XPG D41 alıp OC yapmak daha mantıklı geliyor bana.

Daha ışıklı bir RAM isterseniz:
Hocam bende de 3600 var ama, incehesap'dan hazır sistem olarak almıştım. 3600X fanı takmışlar 😀 . Şu an sıkıntıda mıyım? Isınma sorunu beni de bağlıyor mu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı