R5 3600 ve R5 5600x yayınlarda performans farkı yapar mı ?

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Merhaba arkadaşlar daha öncesinde yeterli param kalmadığı için Ryzen 5 3600 işlemcime GTX 1050 2 GB kullanıp yayın yapıyordum. Fakat örneğin Pubg gibi oyunlarda 10 dakika sonra oyun başlayınca yayına giden FPS düşüşü yapıyordum fakat oyununda bir problem olmuyordu. Bu sorunu hiç çözemedim. Yayın kalitem 720P 30FPS ve 4000 bitrate şeklinde oluyordu. Yayını işlemciden veriyordum. Şimdi bu sorunu acaba ekran kartından mı kaynaklanıyor diye düşünüyorum RTX 3060 almayı düşünüyorum 2060 ta olabilir. Çıkabilirsem 3060 Ti bile olabilir. Bu ekran kartlarını aldığımda sorun ortadan kalkar mı ? Sorun işlemci kaynaklı da olabilir mi örneğin 5600X mi işimi görür ? Aslında istediğim MSI Mortar Max anakartım var Ryzen 9 5900X ve RTX 3060 gibi bir kart kullanmak. Bir yol gösterirmisiniz. Çok fazla oyun oynayan birisiyim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
videoyu izleyebilirsin kanka <3

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
videoyu izleyebilirsin kanka <3

Hocam teşekkür ederim izledim aslında zaten yeni başlamadım yayınlara 2 senedir yapıyordum fakat çok boşluk verdim sınavlar askerlik staj derken. Şimdi düzlüğe çıkacağım inşallah. O yüzden bazı sorunları yılbaşı zamları dan önce çözmek istiyorum. Fakat komple sistem yenilemek mi lazım 3600 e ekran kartı alıp geöeyim yeterli olacak mı hala anlamış değilim. Video ya göre 3060 almam yeterli olacak fakat, sistem olarak geliştirilmeye müsaitse daha çıkabilirim fakat bu geliştirme bu sisteme mantıklı mı onu bilmiyorum:)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı