fakirsucugu
Femtopat
Daha fazla
Öyle bir şey yok. Oyunlarda i5 10400F daha güçlü ama render veya yayında 3600 daha rahat olacaktır.Size bir şey diyeyim mi @enonertetanem Allah sizden razı olsun ne attıysanız o sistemi dizeceğim beni eski sistemden vazgeçirmeyi başardınız çok teşekkür ederim size.
(fakat aklımdaki tek soru r5 3600 Ghz açısından yüksek diye daha mı iyi?)
Sistem o zaman şu şekilde:Öyle bir şey yok. Oyunlarda i5 10400F daha güçlü ama render veya yayında 3600 daha rahat olacaktır.
165Hz ile aynı fiyatta peki neden bunu almalıyım?Kasa olarak bunu da tercih edebilirsin:
ZALMAN N5 MF 4x120mm RGB FANLI MidT ATX GAMING KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
ZALMAN N5 MF 4x120mm RGB FANLI MidT ATX GAMING KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Ama daha fazla ödeyemiyorsan sorun yok, attığın da gayet iyi.
@fakirsucugu Bir de monitör olarak bunu da düşünebilirsin:
MSI 23.8" OPTIX G241 144Hz 1ms 2xHDMI DP FHD IPS Freesync Gaming Monitör | ITOPYA
MSI 23.8" OPTIX G241 144Hz 1ms 2xHDMI DP FHD IPS Freesync Gaming Monitör En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile OPTIX G241 ITOPYA'da.www.itopya.com
Sistem o zaman şu şekilde:
2. SİSTEM/Toplam:10732TL.
SSD: 534.
Samsung 860 EVO MZ-76E500BW 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Samsung 860 EVO MZ-76E500BW 2.5" SATA 3.0 SSD arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.www.akakce.com
RAM(X2):570.
Patriot Viper Steel 3200MHz DDR4 PVS48G320C6 Bellek Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Patriot Viper Steel 3200MHz DDR4 PVS48G320C6 Bellek arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.www.akakce.com
Anakart: 708.
MSI B460M PRO Intel LGA1200 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
MSI B460M PRO Intel LGA1200 DDR4 Micro ATX Anakart arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.www.akakce.com
İşlemci: 1450.
Intel i5-10400F Altı Çekirdek 2.90 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Intel i5-10400F Altı Çekirdek 2.90 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Intel i5-10400F Altı Çekirdek 2.90 GHz İşlemci özelliklerini incele, 3.334,47 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
PSU: 630.
High Power 600W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J600GD-F12S) | Teknobiyotik
High Power Performance GD 600W 80+ Gold 50A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı Masaüstü Bilgisayarınız için 600W 80+ Gold Verimliliğinde İdeal Güç Kaynağı 600W 80+ Gold Güç Kaynağı ile Güç Derdine Son! High Power; Nvidia GeForce RTX 2080, AMD RX Vega 64 gibi yeni nesil ekran...www.teknobiyotik.com
Monitör: 1500.
AOC 23.6" C24G2AE 165Hz 1ms 2xHDMI DP VGA VA FHD FreeSync Premium Curved Gaming Monitör | ITOPYA
AOC 23.6" C24G2AE 165Hz 1ms 2xHDMI DP VGA VA FHD FreeSync Premium Curved Gaming Monitör En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile C24G2AE ITOPYA'da.www.itopya.com
CPU soğutucusu: 270.
COOLER MASTER Hyper 212 Spectrum Rainbow LED 120mm İşlemci Hava Soğutucu | ITOPYA
COOLER MASTER Hyper 212 Spectrum Rainbow LED 120mm İşlemci Hava Soğutucu En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile RR-212A-20PD-R1 ITOPYA'da.www.itopya.com
Ekran kartı: 4750.
GAME GARAJ | Oyuncu Laptop, Hazır Sistemler, Oyuncu Bilgisayarları
GAME GARAJ | Oyuncu Laptop, Hazır Sistemler, Oyuncu Bilgisayarlarıwww.gamegaraj.com
Kasa: 320.
DarkFlash Pollux Mesh Led Fanlı ATX Oyuncu Kasa Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
DarkFlash Pollux Mesh Led Fanlı ATX Oyuncu Kasa arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.www.akakce.com
Dostum SSD fark yaratacaktır sonuçta boşuna M.2 ve SATA ayrımı yapmıyoruz. Bilgisayarda okuma ve yazma hızları ne kadar hızlı olursa o kadar bilgisayar stabil olacaktır. Bunu şöyle açıklamak istiyorum, zamanında Android v iOS işletim sistemleri arasında stabilite farkı vardı ve iPhone kullanan insanlar bir daha Android'e dönmekte zorluk çekiyorlardı, işte o zorluğu hissettiren şey zamanının ötesinde kullanılan flash depolamalardı ısırılmış elmadaki telefonun. Render yapsan da yapmasan da fark edilecek bir kısım bu. Ayrıca 2 yıldır aldığım PC'yi kullanmaktayım ve 480 GB SSD'yi oyun yükleyerek, FLAC ve alac gibi büyük kapasiteli müzik dosyalarıyla, filmlerle doldurdum. Şu güne kadar bir kere sıkıntı çekmedim depolama konusunda ki her zaman taşınabilir HDD alma ihtimalim var sonuçta filmlerimi ve müziklerimi ona depolar ve yoluma devam ederim ki ihtiyacım olmadı seni bilmem. Zaten 300 TL falan onu da sonra halledersin şu anda SSD'yi hor görme.
Ben 250GB SSD alır içerisinde sadece Windows'u ve düşük boyutlu 1 2 oyunu atarım diye düşündüm.
850tlDepolama bütçen ne kadar?
Almanızı söylemedim, sadece alternatif olarak düşünebilirsiniz. IPS panel kullanıyor ve değerleri gayet iyi. 165hz ve 144hz arasındaki fark az zaten. Bu ikisi arasından seçmek panel tercihinize bağlı.165Hz ile aynı fiyatta peki neden bunu almalıyım?