R5 3600 ve RTX 3060 ısıları normal mi?

Baran0508

Centipat
Sistem elime geçeli 2 gün oldu ama işlemci boştayken 50-60 derecede gidiyor ama ufak işlemlerde 60-65 derecelere de çıkabiliyor. Yük altındayken ise oyunlarda maksimum 80 dereceyi gördü. Onun dışında ekran kartı boşta 45-50 derece yük altında maksimum 70'i gördü. Havanın 40 derece olmasınında etkisi olabilir. Ama sizce sorun var mıdır?
Diğer sistem parçaları;
MSI RTX 3060 Gaming X Trio.
16 GB RAM.
MSI MAG B550M Mortar Wi-Fi
Cooler Master Hyper 212 Black ed.
Kasa: MSI MAG Forge 100R.

İşlemci sıcaklığı bence normal olabilir çünkü havalar çok sıcak ve termal macun sürülümü işlemcide termal macun sürülü değilsede sürdürün etkisi olacaktır.

Kasa küçük olduğundan da olabilir. Ekran kartı sıcaklığı normal ama Hyper 212 ile 3600'ün 80 dereceyi görmesi biraz fazla geldi. Stres testinde mi oldu bu sıcaklık?
evet kasa ufak biraz parçalara göre stres testinde 86 derecelere çıktı oynlarda da maks 80
İşlemci sıcaklığı bence normal olabilir çünkü havalar çok sıcak ve termal macun sürülümü işlemcide termal macun sürülü değilsede sürdürün etkisi olacaktır.
geçen gün elimle kendim sürdüm ve işlemcinin üstüne eşit şekilde yaydım

Evet kasa ufak biraz parçalara göre stres testinde 86 derecelere çıktı oyunlarda da maks 80.

Oyunlarda 80 bana göre fazla hava ne kadar sıcak olsa da. Montajını kim yaptı? Ben olsam MX-4, MasterGel gibi termal macun alıp yenilerdim. Stok fan değil çünkü üzerindeki.

Oyunlarda 80 bana göre fazla hava ne kadar sıcak olsa da. Montajını kim yaptı? Ben olsam MX-4, MasterGel gibi termal macun alıp yenilerdim. Stok fan değil çünkü üzerindeki.
itopya dan aldım sistemi geldiği zaman stok fanı nazikçe söktüm üstündeki macunu sildim sonra da diğer soğutucuyu kendim taktım termal macun da soğutucunun içinden çıkan coolermaster mastergel pro

Dosya Ekleri

• v2-83712-1_large.jpg
    v2-83712-1_large.jpg
    60,4 KB · Görüntüleme: 36
Ayrı olarak kutunun içinden resimdeki tüp çıktı.

Tamam güzel. Macunu çok sürmüş olabilir misin? Biliyorsun X şeklinde sürmek veya ortaya bezelye tanesinden ufak bir top bırakıp üzerine soğutucuyu kapatarak yayılmasını sağlamak iyi oluyor. Çok kalın tabaka olunca temas da azalıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı