Çözüldü R5 3600 ve RTX 3070 sistem oyunlarda reset atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
INNO3D RTX 3070 ichill X4.
Ryzen 5 3600.
G.Skill 2x8 16 GB 3600 MHz RAM.
ASUS TUF Gaming B450M PRO anakart.

Sistemimde daha önce 650Watt Power Boost Bronze sertifikalı Power Supply vardı. Oyunlara girince direkt bilgisayar reset atıyordu. Forumdaki arkadaşların önerisi üzerine PSU değiştirdim. Şu linkte eski konum: RTX 3070 sistem oyuna girince kapanıyor
750 Watt High Power performans GD Gold sertifikalı PSU'ya geçiş yaptım. Sorun aynen devam ediyor. Sorunun çözümü için yardımcı olur musunuz?
FurMark testi yaptım, reset atmadı. Sıcaklıklar da asla 68 derecenin üstüne çıkmadı.

Çözüm
Ben sorunu çözdüm hangisi çözüm bilmiyorum ama 3-4 şey denedim:
1. BIOS Update.
2. BIOS ekranında CSM'i disable yaptım (yabancı forumlarda bazıları bu şekilde çözmüş)
3. INNO3D RTX 3070 iade edip Gigabyte Aorus Master RTX 3070'e geçtim.
4. Yeni kartı takmadan önce DDU ile ekran kartı driverını silip tekrar yükledim.
5. PSU'yu 750 Watt High Power 750Watt Performance GD'ye upgrade ettim.
Bunlardan herhangi bir sorunu çözmüş olmalı.
Kartın frekanslarını kısarak oyunda test et bir de. Özellikle bellek frekansını.

Ayrıca kart güç bağlantısını nasıl yapıyorsun? En sağdaki gibi yapma.

123456.jpg

Hocam bu kart senin model değil mi?

Bellek hızını 2133'e düşürdüm
Tamam ben de onu diyorum. Fazla gibi. Üstteki linkte 1750Mhz gözüküyor.

Buradan programı yükleyip ekran görüntüsünü atar mısın? Çünkü bana söylediğin değeler gerçekçi gelmiyor. T-Yanlış yeri söylüyor olabilirsin.

Ayrıca frekansları kısmak için hangi programı kullanıyorsun? Onunla da bir ekran görüntüsü at.

Konuyu biraz hortlatmış gibi olacağım ama; aşağı yukarı aynı sorun bende de var. Benim de sistemim de INNO3D ichill X4 RTX 3070 var. GTA 5, PUBG, CS:GO gibi oyunları açtığım zaman bilgisayar ortalama 5 10 dakika içerisinde restart atıyor. Mavi ekran almadığım için minidump dosyası oluşmuyor ayarlardan baktım kapalı da değil. OCCT 6.2.0'da test ettiğimde Power testi ve diğer testleri herhangi bir kapanma restart atma olmuyor. FurMark ile Prime95 testini aynı anda yaptım yine sistemimde restart atma olmadı. Hatta AIDA64 Extreme ile de teste soktuğumda bir.
Sıkıntı olmadı. Oyunlarda ekran kartı bellek hızı 1995-2010 MHz'ye kadar çıkıyor bunu MSI.
Afterburner'ya da kendi programı TuneIT ile -300 MHz azalttığım zaman restart atma sorunu ortadan kalkıyor ve en fazla 1650MHz'ye çıkıyor. XMP profili açık olarak da kapalı olarak da
denedim sonuç aynı restart atma oluyor. BIOS son sürüm sürücüler günceldir. Power olarak da Cougar 850W 80+ BMX modelini kullanıyorum. Bu sorunun neden dolayı kaynaklandığını bulmamda yardımcı olabilecek birileri var mıdır?

Sistemim.

ASUS ROG STRIX B550-A GAMING.

Ryzen 5 5600X.

XPG 512 GB Spectrix S40G.

Adata XPG Gammix D30 3200 MHz 8+8 toplam 16 GB.

INNO3D ichill X4 RTX 3070.

Cougar BMX 850W 80+ Bronze.

Ben sorunu çözdüm hangisi çözüm bilmiyorum ama 3-4 şey denedim:
1. BIOS Update.
2. BIOS ekranında CSM'i disable yaptım (yabancı forumlarda bazıları bu şekilde çözmüş)
3. INNO3D RTX 3070 iade edip Gigabyte Aorus Master RTX 3070'e geçtim.
4. Yeni kartı takmadan önce DDU ile ekran kartı driverını silip tekrar yükledim.
5. PSU'yu 750 Watt High Power 750Watt Performance GD'ye upgrade ettim.
Bunlardan herhangi bir sorunu çözmüş olmalı.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı