Çözüldü R5 3600 ve RTX 3070 sistem oyunlarda reset atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
INNO3D RTX 3070 ichill X4.
Ryzen 5 3600.
G.Skill 2x8 16 GB 3600 MHz RAM.
ASUS TUF Gaming B450M PRO anakart.

Sistemimde daha önce 650Watt Power Boost Bronze sertifikalı Power Supply vardı. Oyunlara girince direkt bilgisayar reset atıyordu. Forumdaki arkadaşların önerisi üzerine PSU değiştirdim. Şu linkte eski konum: RTX 3070 sistem oyuna girince kapanıyor
750 Watt High Power performans GD Gold sertifikalı PSU'ya geçiş yaptım. Sorun aynen devam ediyor. Sorunun çözümü için yardımcı olur musunuz?
FurMark testi yaptım, reset atmadı. Sıcaklıklar da asla 68 derecenin üstüne çıkmadı.

Çözüm
Ben sorunu çözdüm hangisi çözüm bilmiyorum ama 3-4 şey denedim:
1. BIOS Update.
2. BIOS ekranında CSM'i disable yaptım (yabancı forumlarda bazıları bu şekilde çözmüş)
3. INNO3D RTX 3070 iade edip Gigabyte Aorus Master RTX 3070'e geçtim.
4. Yeni kartı takmadan önce DDU ile ekran kartı driverını silip tekrar yükledim.
5. PSU'yu 750 Watt High Power 750Watt Performance GD'ye upgrade ettim.
Bunlardan herhangi bir sorunu çözmüş olmalı.
Kartın frekanslarını kısarak oyunda test et bir de. Özellikle bellek frekansını.

Ayrıca kart güç bağlantısını nasıl yapıyorsun? En sağdaki gibi yapma.

ben en sağdaki gibi yaptım 1 gün takıldım sıkıntı çıkmadı sonra diğer gün güç kesiyor kendiliğinden yük altına girmeden sonra ekran kartını çıkardım gene açmayı denedim aynı sonra servise gönderdim bakalım ne olcak bide sistem benimkide aynı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…