R5 3600 ve RTX3060 için 500W yeterli mi?

YakupAziz

Hectopat
Katılım
27 Mayıs 2020
Mesajlar
387
Çözümler
1
Yer
SFYA Digital
Merhaba, önümüzdeki günlerde bir bilgisayar toplayacağım. Sistemde Ryzen 5 3600 ve RTX3060 düşünüyorum ancak PSU konusunda kararsız kaldım. 500W alırsam sistem için yeterli olur mu? Yanında RGB ekipmanlarda kullanacağım. Toplamak istediğim sistem şu şekilde;

Ryzen 5 3600 4.2GHz işlemci.
ASUS RTX 3060 Phoenix V2 ekran kartı.
ASUS Prime B450M-K anakart.
Adata 16 GB 3200MHz RAM.

Sizce bu sistem için kaç W'luk PSU kullanmalıyım?
 
Sakın dostum! Bu sisteme bu kadar para harcamışken lütfen PSU' ya da biraz para harca.
200-300 bin liralık arabaya gidip de şahin motoru takar mısın? O araba düzgün çalışır mı o motorla? (Şahin arabayı küçümsemiyorum. Uyumsuzluğu anlatmaya çalışıyorum. Lütfen yanlış anlaşılmasın.)
Ayrıca Tier A ve Single Rail olmayan bir PSU hayatta önermem o sisteme... (Hatta sadece o ekran kartına bile diyebilirim.)

Ayrıca Asusun kendi sitesinde yazanı aynıyla ekleyeyim:

1631474711760.png

 
Sakın dostum! Bu sisteme bu kadar para harcamışken lütfen PSU'ya da biraz para harca.
200-300 bin liralık arabaya gidip de şahin motoru takar mısın? O araba düzgün çalışır mı o motorla? (şahin arabayı küçümsemiyorum. Uyumsuzluğu anlatmaya çalışıyorum. Lütfen yanlış anlaşılmasın.)
Ayrıca tier a ve Single rail olmayan bir PSU hayatta önermem o sisteme... (hatta sadece o ekran kartına bile diyebilirim.)

Ayrıca ASUS'un kendi sitesinde yazanı aynıyla ekleyeyim:

Eki Görüntüle 1164533

Katılıyorum paranı ayarlayıp güzel bir PSU al bence de.
 
Az önce bir arkadaşa da bu PSU' yu önerdim: (Tier A ve Single Rail. Fiyatı da aşırı düşmüş. 880 görünüyor şu an ama yarına ne olur bilemem.)


Tier list için:
 
200-300 bin liralık arabaya gidip de şahin motoru takar mısın? O araba düzgün çalışır mı o motorla?
Şu videoyu bir izler misin ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
@Commodore 64 Eee dostum ne anlayayım ben şimdi bundan? Tamamını izlemeyip; ileri sardım. Son kısımda oradaki kişiler de zaten Full Hd'de de stabil değil demiş. Ayrıca kullandıkları PSU Tier D.
Bkz: PSU Tier List

Sistemi geçtim ekran kartı sadece 8 bin lira iken 300 lira az verip de kumar oynayıp yakabilirim diyecek kadar parayı yerde bulan varsa deneyebilir. Ben yere 1 lira düşürsem eğilip alıyorum... (Buradan bu insan cimri sonucu da çıkmasın lütfen. Bir hizmet alıyorsam; seve seve parasını öderim. Tip bırakmayı ihmal etmem vs... Ancak ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim arkadaşım.)

Ha bu arada 1-2 deneme falan değil olay. 1 sene kullansınlar o sistemi ben de bir göreyim ya lütfen... Hem boyumun ölçüsünü de almış olurum...
Youtuberların şu sansasyonel söylemlerine gelmeyin lütfen...
 
565Watt isteyen sistemi 450Watt ile 1080p'de çalıştırmışlar. 100Watt daha düşük güç ile 1080p'de normal bir şekilde çalışıyor sistem.

Senin orada istenilen güç kaynağı önerisi 4K için, daha düşük bir güç kaynağı ile kullanılmak istendiğinde çalışmayacağı anlamına gelmiyor daha düşük çözünürlükte.

Neyse daha fazla tartışmayacağım. Bütçesi varsa daha güçlü bir güç kaynağı alsın ama illaki 650Watt almasının önemli bir artısı olmayacak bence.
 

Geri
Yukarı