R5 3600 ve RX 480 sistem kapanıyor

SirLucifer

Kilopat
Katılım
27 Ağustos 2016
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Var olan sistemim üzerine bazı güncellemeler yaptım.

ASUS B450 TUF Gaming anakart.
Ryzen 5 3600.
16x2 32 GB 3200MHz XPG RAM.
Zalman 600 PSU. (Zalman r1'de yanında gelen PSU)
Radeon RX 480 referans ekran kartı.
Dark Guardian kasa 8 fan kullanıyorum.

Sorunum şu: oyun oynuyorum gayet güzel bazen ilk 15 dakikası bilgisayar kendini kapatıyor, bazen hiçbir sorun olmuyor. Genellikle haftada 1 yaşıyorum bu sıkıntıyı. Bilgisayarın gücü bir anda gidiyor ve yeniden başlatıyorum. Isı ile alakalı problemim yok, güçte işlemci 70 derecede çalışıyor. Ekran kartımı ilk çıktığı hafta aldım aldığım günden beri yükte 90 derece çalışıyor ve hiçbir FPS sıkıntısı yaratmıyordu, hala yaratmıyor. Sorunun ekran kartı ile alakalı oldugunu düşünmüyorum.

Acaba PSU mu yetersiz kalıyor diye bir düşünceye kapıldım. Tam performans veremiyor olabilir mi?

Teşekkürler, iyi forumlar.
 
Ekran kartı sıkıntısı ya da PSU sıkıntısı, soyle bir şey anlatıyım. RX 570 kullanirken, işlemcim ekran kartını tam besliyemedigi için yani ekran kartını tam kapasite kullanamadigim için ben ekran kartını sağlam sanıyordum. Neyse dizdim sistemi, ekran kartını yeni sisteme taktim ve açtım oyunumu oynuyorum tak kitlendi. Format attım ve her şeyi yükledim. Açtım oyunu tak kitlendi, reset attım geri açtım oyunu siyah ekran. PSU mu arızalı dedim yeni PSU aldim yine aynı. RAM sıkıntılı diye yeni RAM'i arızaya yolladım. Geldi yok, anakarti yolladım falan derken, ekran kartım arızaliymis. Neyse ekran kartının arizali olduğunu servise anlat RMA raporu al, para iadesi felan derken. 5 ay PC'yi kullanamadım.
 
Elinizde denemelik başka bir PSU var mı? Her ne kadar Zalman kaliteli olsa da üründe sıkıntı olabilir.

Tahminime göre sıkıntı PSU'da gibi duruyor zaten. Elimde PSU yok olsa denerdim. Yapacak bir şey yok yenisini alacağız artık :)
91 derece de normal bir sıcaklık değil gayet de iyi anlamış ve çok güzel yorum yapmış arkadaş bende katılıyorum. 91 derece ne demek ya?

Gayet normal bir değer. 100 derece kadar stabil çalışması için üretiliyor bu kartlar. AMD'nin kendi fabrikasından çıkan kartı kullanıyorum. Şu güne kadar FPS düşmesi yemedim.
Sensörler'in okuyamadığı bir hızda ısı artışı olmuş olabilir. Herhangi bir OC yaptınız mı?

Sensör okusa okumasa dert değil belli bir sıcaklıktan sonra belirli bir süre fanın aynı RPM'de dönmesi için sistemim var. Oyunu kapatsam bile 3-4 dakika uzunca bir süre fanı döndürmeye devam ediyorum. Anlık sıcaklık artışı olması muhtemel değil.
 

Geri
Yukarı