Merhaba, ekran kartım Sapphire Nitro+ RX 5700 XT. Bazı oyunlarda ani FPS düşmesi yaşıyorum ve 1.5 saniyeliğine ekran donuyor. Mesela Warzone'da yüksek ayarlarda 130FPS alırken aniden 60'a iniyor ve oyun donuyor, 1-1.5 saniye sonra düzeliyor. Bazen 10 saniye içinde tekrarlıyor. Mesela demin ilk Warzone oyunumda hiç FPS düşmesi olmadı, ikinci oyunumda başladı. Ayrıca Sea of Thieves'da bile yapıyor. Radeon uygulamasından son Driver'ı indirdim sorun devam etti. Bir önceki sürüm olan recommended sürümü indirdim yine droplar yaşadım. Arka planda ne MSI Afterburner açık ne de buna benzer uygulamalar, hatta hiçbir şey açık değil. İnternet'ten yabancı forumlardan araştırdım yanıt bulamadım. Çözüm olarak gösterilenlerden Windows Game Mode'u kapadım yine etki etmedi. Mesela PES 2020 oynarken hiç drop yaşamıyorum, temiz 144FPS sabit oynuyorum. (PES'e özel sabit FPS.) yani FPS düşmesi oyun seçiyorda diyebilirim. Driver sürüm notlarında "known ıssues" bölümü var. Orada yazılan bir yazı dikkatimi çekti; "some Games may exhibit stutter intermittently during gameplay on Radeon RX 5000 series Graphics products." Acaba cidden sorun Driver'da mı diye de sorguladım kendimi. GPU sıcaklığı 75'i, CPU sıcaklığı ise 80'i geçmiyor. Warzone SSD'ye kurulu, sot HDD'ye kurulu yani disklerde sorun yok diye düşünüyorum. FPS düşmesi düzelir diye de 1 hafta önce tertemiz bir format attım. Eğer durum hakkında bilgi sahibi veya fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim, saygılar.
İşlemcim R5 3600.
RAM 16 GB 2400MHz G.Skill Ripjaws V.