R5 3600 ve RX 5700 XT GPU ve CPU kullanımı sorunu

psu ile ısınma sorunu olmaz sanmam sorun kasada kasanın kapağını açık kullanmayı dene afterburner ile ölç kapalı ve açıkken yüksek ihtimal kasadan kasada hava alacak açıklık olsa bile en az 3 fan öneririm hava sirkülasyonunu sağlamak için aynı sorun bende de vardı kasa kapalı iken 80 dereceleri buluyordu tek fan ile şimdi kasayı değiştirip fanları artırınca kapalı olarak kullanmaya başladım.
Hocam emin misiniz şuan da aynı kasayı kullanıyorum fakat eski ekran kartımı taktım gayet iyi sıcaklıkları yükselmiyor diğer parçalar ısınmıyor.
fakat rx 5700xt taktığım zaman 30 dk oyun oynayayım tüm parçalar ısınıyor hem de normalden fazla ısınıyor dış kasayı zaten değiştireceğim ama bence güç kaynağım 5700xt yi besleyemiyor.
besleyebilseydi eski ekran kartım varken de ısınırdı diğer parçalar.
700W 80+ bronze psu almayı düşünüyorum aerocool umarım yeterli olur.

Hocam emin misiniz şuan da aynı kasayı kullanıyorum fakat eski ekran kartımı taktım gayet iyi sıcaklıkları yükselmiyor diğer parçalar ısınmıyor.
fakat rx 5700xt taktığım zaman 30 dk oyun oynayayım tüm parçalar ısınıyor hem de normalden fazla ısınıyor dış kasayı zaten değiştireceğim ama bence güç kaynağım 5700xt yi besleyemiyor.
besleyebilseydi eski ekran kartım varken de ısınırdı diğer parçalar.
700W 80+ bronze psu almayı düşünüyorum aerocool umarım yeterli olur.
kardeşim ekran kartı kasanın hava sirkülasyonu iyi değil ise tam yüke girince ısınır önleyemezsin hele ki bu seviyede bir ekran kartı psu yeterli değil ise değiştir psu'nun yeterli olup olmadığını anlamak için yapıcan basit aç stres testini hem işlemciyi hem gpu'yu %100 yüke sok eğer psu yetersizse pc kapanır direk zaten ha psu alıcak olursan da güvenilir lisansı orjinal olan bir marka al.

ek olarak ısı değerleri nedir ekran kartın eğer 70 i geçmiyorsa cpu da 65 i geçmiyorsa sıkıntı yok tabi kasa kapağı kapalı olarak ve kesinlikle tek fan var ise kasada imkanı yok soğutamazsın kasayı tavsiyem tam ekran kartının hizasına ve egzoz fanın hizasına birer fan takman tabi önden hava girişi de iyi olmalı ki kasanın fanları hava çeksin.

kardeşim ekran kartı kasanın hava sirkülasyonu iyi değil ise tam yüke girince ısınır önleyemezsin hele ki bu seviyede bir ekran kartı psu yeterli değil ise değiştir psu'nun yeterli olup olmadığını anlamak için yapıcan basit aç stres testini hem işlemciyi hem gpu'yu %100 yüke sok eğer psu yetersizse pc kapanır direk zaten ha psu alıcak olursan da güvenilir lisansı orjinal olan bir marka al.

ek olarak ısı değerleri nedir ekran kartın eğer 70 i geçmiyorsa cpu da 65 i geçmiyorsa sıkıntı yok tabi kasa kapağı kapalı olarak ve kesinlikle tek fan var ise kasada imkanı yok soğutamazsın kasayı tavsiyem tam ekran kartının hizasına ve egzoz fanın hizasına birer fan takman tabi önden hava girişi de iyi olmalı ki kasanın fanları hava çeksin.
ekran kartı 60 dereceye kadar fanlarını çalıştırmıyo sonrasında çalışıyo ama 80 derecenin üstünü gördüğüm oldu ekran kartında işlemci tarafında sıkıntım yok kasa ve psu değiştirme kararı aldım

Kasa : GAMEBOOSTER GB-G3030B RGB USB 3.0 Mid Tower Kasa | ITOPYA
PSU : Aerocool 700W 80+ Bronze KCAS PLUS Serisi Güç Kaynağı (AE-KCASP700) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

hocam birde bu PSU lar standart değil mi yani psu yu her kasaya takabilirim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı