R5 3600 ve RX 580'li sistemde mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 11

Güç Kaynağı

Hectopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://disk.yandex.com.tr/d/JbcWBvBF3S1A5A
RAM
GSKILL 16GB (2x8GB) Ripjaws V DDR4 3600MHz CL18 1.35V Dual Kit Ram
SSD veya HDD modeli
Kioxia 500GB Exceria Serisi NVMe M.2 SSD
Ekran kartı
Sapphire Nitro+ RX580 4GB
Anakart
Gigabyte B450M K
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
Video izlerken, masaüstünde beklerken, oyun oynarken aldığım mavi ekran hataları.
Daha az mavi ekran hatası aldığım için RAM'lerimi 2133 MHz'de normal hızda çalıştırıyorum.
Ramlerimin testlerini yaptım sanırım bir problem yok.

Dosya Ekleri

• Memtest1.png
    Memtest1.png
    96 KB · Görüntüleme: 23
  • Memtest2.png
    Memtest2.png
    55 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleyen: Moderatör:
Video izlerken, masaüstünde beklerken, oyun oynarken aldığım mavi ekran hataları.
Daha az mavi ekran hatası aldığım için RAM'lerimi 2133 MHz'de normal hızda çalıştırıyorum.
Ramlerimin testlerini yaptım sanırım bir problem yok.
Video izlerken bile yiyorsan Windows sürücülerinde problem olabileceğini düşünüyorum, muhtemelen format denemişsindir fakat denemediysen aklında bulunsun diye söylemek istedim. İşlemci fan vidalarını, tüm kablolama sisteminin tüm çıkışlara oturduğunu ve çıkan kablo olup olmadığını da kontrol edebilirsin. Bir arkadaşım da sebepsiz mavi ekran sorunlarıyla karşılaşıyordu SSD kablolarından birinin çıktığını fark etti, SSD çalışıyordu fakat 2 kablodan biri yerinden çıkmış olduğu için tam güce ulaşamıyordu ve mavi ekran hatasına sebep oluyordu bizim yorumladığımız kadarıyla. Kabloyu yerine takınca sorunu çözülmüştü onun.

Video izlerken bile yiyorsan Windows sürücülerinde problem olabileceğini düşünüyorum, muhtemelen format denemişsindir fakat denemediysen aklında bulunsun diye söylemek istedim. İşlemci fan vidalarını, tüm kablolama sisteminin tüm çıkışlara oturduğunu ve çıkan kablo olup olmadığını da kontrol edebilirsin. Bir arkadaşım da sebepsiz mavi ekran sorunlarıyla karşılaşıyordu SSD kablolarından birinin çıktığını fark etti, SSD çalışıyordu fakat 2 kablodan biri yerinden çıkmış olduğu için tam güce ulaşamıyordu ve mavi ekran hatasına sebep oluyordu bizim yorumladığımız kadarıyla. Kabloyu yerine takınca sorunu çözülmüştü onun.
Bilgisayarımı daha önce iki kez başlat menüsünden sıfırladım ama hiç temiz bir kurulum yapmadım dosyalarımı yedeklemek için bir harddisk bulduğumda önce senin dediğin öneriyi uygulayacağım sonra temiz bir kurulum yapacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı