Çözüldü R5 3600 ve RX590 sistem ile PUBG'de %100 CPU ve %40 GPU kullanımı oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Mranon

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16GB
Ekran kartı
RX590
Anakart
B450MK-2
İşlemci
R5 3600
Merhaba arkadaşlar. Bugün Epic gamesten uzun bir üsre sonra tekrar PUBG battlegrounds indirdim. Oyuna giriş yaptığımda yüksek CPU kullanıyor ama bence b normal ama lobide CPU kullanımı aşırı yüksek. 60-80 arası gidip geliyor.
-Oyunda oynyorken ise sapıtmaya başlıyor ve 90-100 arası gidip geliyor.
-Takılmalar, donmalar ve çökmeler yaşanıyor.
-RAM kullanımı az, 6 GB Total.
-GPU kullanımı ise bence normalde %100'den aşağı olmamaına (V-Sync kapalı iken) rağmen %60ları gemiyor.
-Grafik ayarlarında en düşüğe almama rağmen, hem en yükseklerde hem en düşüklerde 35-65 FPS arası gidip geliyor.
-Sorunsadece PUBG da var. Diğer oyunlarda CPU-GPU-RAM ile ilgili hiçbir sorun yok.
-Boşta CPU kllanımı %0-5 arası yani oyun başlatılır başlatılmaz sapıtıyor.
-Defender ile virüs taraması yaptı herhangi bir şey bulmadı.
-Önceden böyle bir sorun yoktuç yani hine CPU yüksek kullanıyorsu(%60larda) ama hiçbir şekilde çökertecek kadar olmazdı.

-Sürücüler ve BIOS güncel.
-Windows'u sıfırdan geçenlerde kurdum.
-Oyun SSD de kurulu.
-V-Sync açık veya kapalı fark etmiyor.

Daha fazla ayrıntı lazımsa verebilirim.

Sorunu çözdüm.
Görev Yöneticisi'nden baktığımda Windows 10, İşlemcimiz tüm çekirdeklerini görmüyor ve sadece 2 çekirdek üzerinde çalışıyormuş.
Sistem yapılandırması>ön yükleme>gelişmiş seçenekler>işlemci sayısı, üzerindeki tiki kaldırıp sistemi yeniden başlattım.
Şu an sorunsuz çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı