R5 3600 Voltaj Ayarlama

@Tolga Samet , mod beyim bir bakıverin sizde.
Easytune yerine BIOS'u kurcalar mısın biraz? Core voltage, VCORE gibi bir ayar ve CPU ratio, core ratio gibi bir ayar olması lazım.

@Tolga Samet , mod beyim bir bakıverin sizde.

Easytune yerine BIOS'u kurcalar mısın biraz? Core voltage, VCORE gibi bir ayar ve CPU ratio, core ratio gibi bir ayar olması lazım.
Geçmişteki konuda da bundan şikayetçiydik BIOS sürümüm halen en günceli ve yine o gözükmeme sorunu var. Voltage Settings'e girince ekteki kısım yer alıyor. Advance Frequency Settings'e girince CPU ratio var.
Ama voltaj ayarı kısmında maalesef VCORE yok işlemci için. Bu anakart'ın bir sorunumu yoksa BIOS'un mu çözemedim.
++
İşin garip yani BIOS'ta olsa sorun desek App Center uygulamasındaki programda da olmaması beni çıkmaza sürüklüyor. Sorun mu var, varsa sorun neyde? İnanın bilgim çok olmadığı için hayatımda da ilk defa sistem topladığım için aşırı tedirginim bu sorundan ötürü.

Dosya Ekleri

• Advanced Frequency Settings.jpeg
    1,3 MB · Görüntüleme: 65
  • Voltage Settings.jpeg
    1,2 MB · Görüntüleme: 64
Tarih tekerrür ediyor

Dynamic VCORE değeri ise yaramıyordu değil mi? O değeri değiştirmeyi denediğinde 0'dan başlayıp + veya - yönde büyüyordu değil mi? Öyleyse 0 yazıp voltajı kontorl eder misin?
Zamanında bunu demiştiniz aşağıdaki değerleri girip denemiştik. Stres testi de yapmıştık hatta. Yine bunun gibi bir şey mi deneyeceğiz?

Dosya Ekleri

• 2.jpeg
    1,3 MB · Görüntüleme: 49
  • 3.jpeg
    1,5 MB · Görüntüleme: 58
Böyle oldu. Bunu kaydedip yeniden açmam gerek mi? Değeri sıfıra getirdim sadece Ayrıca şu an Core Performance Boost Auto modda. Kapalı değil onun da bilgisini vereyim.

Dosya Ekleri

• 2BAE4A10-9745-477C-9C3E-F302AE3B247C.jpeg
    1,1 MB · Görüntüleme: 64
Core performance boost'u kapatıp bu ayarı uygula. Sonra HWInfo veya HWMonitor ile voltajı kontrol et.
Değerler bu şekilde. Pek anlamıyorum da o yüzden paylaştım bakmanız açısından. Devamını atmama gerek var mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    24,1 KB · Görüntüleme: 54
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…