R5 3600 voltaj sabitlemek gerekli mi?

Justpub

Hectopat
Merhaba arkadaşlar internette çok fazla kaynak var ama bu konuda tecrübesizim ve tereddütlerim olduğu için bu konuyu açmak istedim.
Sistemim şu şekilde;
Sapphire RX 5700.
2x8 3000 MHz.
CM MB520.
B450M S2H.
R5 3600 (CPB kapalı, stok fan)

Aida 64 stress testi yaptığımda (stress CPU'ı ve fpu seçili) 15 dakika sonunda maksimum 72 dereceye kadar çıktı. Boşta ve oyunlarda ki sıcaklıkları çok güzel. Merak ettiğim konu bu işlemciye voltaj ayarlaması yapıp 4.0 4.1 GHz gibi bir değere sabitlesem nasıl bir kazancım olur? 1080P oyunlarda çok fazla FPS kazanırsın diyenler var fakat bir iki video izlediğimde sadece 2 3 FPS kazanmışlar. Oyun dışında çok fazla bir işlem yapmıyorum bilgisayarda.
Ayrıca voltaj sabitlemenin ilerde sorun yaratacağını söyleyenler olmus bu CPB kapatmak içinde geçerli mi?

Bir şey yapmana gerek yok. Voltaj hakkında bilgi aşağıdaki yazıda var. Robert Hallock AMD pazarlama bölümünde çalışıyor diye biliyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı