R5 3600 - XFX RX 6600 sistemde WattMan hatası

Moithra

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemim şu şekilde B550 Tomahawk anakart // XPG RAM 8x2 Ryzen 5 3600 ve XFX RX 6600 var PSU olarak Thermaltake 600W Bronze PSU'su var sürekli WattMan hatası alıyorum birçoğu şeyi denedim sorunun PSU'dan olduğunu düşünüyorum eski kasam küçüktü kasa değiştim PSU almayayım diye PSU'yu diğer kasama taşıdım güç yetersizliğinden alıyor olabilme ihtimalim var mıdır?

PSU yeterli olması gerek bu sisteme. Ne yaparken WattMan alıyorsun?
Lol oynarken alıyorum genelde ddu ile yaptığım zaman sorun olmuyordu sanırım ddu ile en son kurulum yaptım ve sürücü üzerinden güncelleme yaptım artmaya başladı ne zaman lol oynasam birden wattman hatası alıyorum ekranım donuyor kasayı resetlemeden düzelmiyor

LoL oynarken alıyorum genelde DDU ile yaptığım zaman sorun olmuyordu sanırım DDU ile en son kurulum yaptım ve sürücü üzerinden güncelleme yaptım artmaya başladı ne zaman LoL oynasam birden WattMan hatası alıyorum ekranım donuyor kasayı resetlemeden düzelmiyor.

AMD Adrenaline veya Ryzen Master üzerinden OC UV uyguladınız mı?

Aşağıda verdiğim linkte çözümleri var, çözemezseniz servise götürün.

Master üzerinden sadece kontrol ettim değerli hiç bir işlem uygulamadım forumlarda araştırırken wattmanı bazıları volt bazıları değer düş felan dediler ekran kartıyla ilgili lakin bişey yemedi kartın max mhz değeri 2400 iken normal halinde 2699 civarı bişeydi onu siteden bakıp değeriyle oynamıştım ama bir etkisi olmadığını gördüm

Bu arada herhangi bir donanımı değiştirdikten sonra mı oldu bu hata? Ne zaman başladı? Bilgi verebilir misiniz?

Donanım değişikliğindeb sonra olmadı lakin attığınız linkte ramlerle ilgili birşey keşfettim bir kaç gün izlemeye alacağım bunu işlemcimin desteklediği ram frekansı 3200 auto yaptığım zaman üzerine çıkıyor xmp ilede 3600 oluyor manuel olarak 3200 e aldım bir kaç gün izliceğim baktım olmuyor servise göndermeyi düşünüyorum önceden bir sürüm vardı onda çok denk gelmiyordum bu yeni sürümden driverden güncelleme yapınca can sıkıcı hale gelmeye başladı hata aldıkça kurcaladım baya darboğaz mı oluyor diye ne yaptıysam olmadı şuan herşeyi defauld kullanıyordum sz önce ramleri autodan 3200 e çektim

Bide kartın fanları 84te çalışınca çok ses yapıyor ilk defa denk geldim odaya girince noluyoruz dedim baktım kartın fanıymış normalde sıfır rpm tikli ilk defa çalışmıştı fanı korktum bi 😂

Bide kartın fanları 84te çalışınca çok ses yapıyor ilk defa denk geldim odaya girince noluyoruz dedim baktım kartın fanıymış normalde sıfır rpm tikli ilk defa çalışmıştı fanı korktum bi 😂

Bide kartın fanları 84te çalışınca çok ses yapıyor ilk defa denk geldim odaya girince noluyoruz dedim baktım kartın fanıymış normalde sıfır rpm tikli ilk defa çalışmıştı fanı korktum bi

Evet mesaj gönderilmedi sanıp spam yapmışım🤷‍♂️

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı