R5 3600 yerine ne alınmalı?

1-2 ay önce almışsınız, eski driverın tamamen silindiğinden ve temiz kurulum yenisini kurduğunuzdan emin misiniz?

Evet. Güvenli modda DDU ile silip tekrar temiz kurulum yaptım. Ayrıca GTA 5 oyununda enfes bir oyun deneyimi yaşıyorum. Halihazırda 240 Hz monitör de aldım, 1 ay önce. Ryzen 7 7700 işlemci daha iyi geldi bana. Alırsam anakarta uyumu vs. bir sorun yaşar mıyım?

1-2 ay önce almışsınız, eski driverın tamamen silindiğinden ve temiz kurulum yenisini kurduğunuzdan emin misiniz?

Ayrıca anakartı değiştiremiyorum. Çünkü bir sürü lisanslarım var. Onlar gidebilir.

Evet. Güvenli modda DDU ile silip tekrar temiz kurulum yaptım. Ayrıca GTA 5 oyununda enfes bir oyun deneyimi yaşıyorum. Halihazırda 240 Hz monitör de aldım, 1 ay önce. Ryzen 7 7700 işlemci daha iyi geldi bana. Alırsam anakarta uyumu vs. bir sorun yaşar mıyım?
O işlemci anakartına uymaz, şu anki işlemcin de 1070'i elinde çevirir. Sorun o PUBG Mobile denen illette. 4090 da kullansan 12900K da kullansan yine kasarmasının yolunu bulur.

Tavsiyem Steam PUBG oynayın. Oynayamazsanız emülatör grafiklerini low moda alın.

Ayrıca anakartı değiştiremiyorum. Çünkü bir sürü lisanslarım var. Onlar gidebilir.

Ryzen 7 7700 AM5, bu sebeple takamazsınız. R5 5600X gibi işlemcilere yönelebilirsin.

O işlemci anakartına uymaz, şu anki işlemcin de 1070'i elinde çevirir. Sorun o PUBG Mobile denen illette. 4090 da kullansan 12900k da kullansan yine kasarmasının yolunu bulur.

Tavsiyem Steam PUBG oynayın. Oynayamazsanız emülatör grafiklerini Low moda alın.

Steam PUBG yüklü. Az sonra denemesini yaparım. Bu arada benim anakartıma uyacak en üst seviye işlemci hangileridir? AMD olması tercih sebebim. Aklımda bulunsun. Benim alışveriş tarzım biraz farklı, kısa bir süre inceleme yapıp gidip alıyorum :)

Steam PUBG yüklü. Az sonra denemesini yaparım. Bu arada benim anakartıma uyacak en üst seviye işlemci hangileridir? AMD olması tercih sebebim. Aklımda bulunsun. Benim alışveriş tarzım biraz farklı, kısa bir süre inceleme yapıp gidip alıyorum :)
O anakarta 5600 öneririm. Ama dediğim gibi işlemciyi değiştirmen kasmayı etkilemeyecek.

Dosya Ekleri

• fark.JPG
    fark.JPG
    74,3 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Epey sitesinden az çok baktım. Arada ki en belirgin fark nedir? Alıp takmaya değer mi hocam?

@Ella Freya
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dediğim gibi 1070 için gerek yok. Ama upgrade yapmak istersen alabilirsin. İleride ekran kartı değiştirirsen işine yarar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı