R5 3600 yüksek sıcaklık için ayar

Daha fazla  
İşlemci boşta 48-63 derece civarı.
Kısa süreli stres testinde Max 95 derece.
Oyunda 85 derece civarları.
Oyunda CPU kullanımı %20-35.

Anakart: ASUS TUF B450-PLUS.
İşlemci: AMD R5 3600.

Isı değerleri bana çok geldi, sizce nasıl? Voltage vs gibi ayarlar ile düşürmek mümkün müdür Mümkünse nasıl düşüreceğim?

Ayrıca Core Performance Boost'u kapatmak bayağı işe yarıyor diyorlar ama BIOS'u aradım taradım bulamadım.
Sadece Precision Boost OverDrive'ı gördüm onu kapatmak da bir işe yaramadı.

Ai Tweaker kısmının fotoğrafını atabilir misiniz? Orda olması gerekiyor.

Aynı işlemci boşta 45-50 derece benimde. Senin kasanda hava akış problemi olduğunu düşünüyorum. Eğer bios ayarlarıyla hiç oynamadıysan.

Aynı işlemci boşta 45-50 derece benimde. Senin kasanda hava akış problemi olduğunu düşünüyorum. Eğer bios ayarlarıyla hiç oynamadıysan.
Kasam frisby 6 fanlı modeli hava akış problemi olduğunu sanmıyorum. Bios güncel ve default.
Ayrıca derdim sadece core bosstu kapatmak değil voltage değerini düşürüp chz değerini yükseltip çok daha stabil ve düşük ısılı kullananlar varmış derdim oc bilmemek biraz da.
Yanlış yazdım kusura bakmayın. Advanced - AMD CBS
Aynen ordaymış kapattım bi deneyelim bakalım stress testi. Sağolun.
Ai Tweaker kısmının fotoğrafını atabilir misiniz? Orda olması gerekiyor.
Advanced - AMD CBS kısmındaymış arkadaşın dediği gibi. Yazalım da benim gibi arayan varsa işine yarasın bari.

Core boost kapattıktan sonraki sonuç:

Full speed stock fan core boost açık 95 derece
Standart speed stock fan core boost kapalı 78 derece

Voltage 1400 den 1070 lere düştü.
Core boost açıkken kaç mhz de çalıştığına bakmamıştım ama core boost kapalı 3.600 Mhz

Son düzenleme:
Dediğiniz olayı yapınca işlemci kendini 3.6 Ghz e kitliyor ve hiçbir manası kalmıyor işlemcinin. Biosdan overclock tunerı aktifleştirince kendi otomatik O.C yapıyor ve işlemciyi 3.95 Ghz e sabitliyor. Böylesi daha mantıklı bana kalırsa.

O zaman da cayır cayır yanıyo hocam işlemci. Sıvı soğutma ve corsair termal macun siparişi verdim gelsin de o zaman açarız duruma göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…