R5 3600 yükte 80 derece

Mahmut Aksoy

Kilopat
Daha fazla  
Ryzen 5 3600 kullanıyorum stok fan kullanıyorum. Fakat bazı stok fanlarında Direct contact olduğunu gördüm. Ben de o bile yok düz bir demiri olan bir stok fan tüm oyunları son görüntü açıyorum. Hiçbir sıkıntım yok ama derecesi artıyor. Max 80 civarları gördüm boştayken 43 derece civarlarında.
Freezer X94 fanı almayı düşünüyorum bu fan alma işini aceleye mi vermeliyim? Yoksa o kadar sıkıntı olmaz deyip erteleyerek mi almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:

İyi günler dilerim bahsettiğiniz işlemcinin stok fanı gayet güçlü diye biliyorum bu sıcaklık değerleri birazcık yüksek gibi montajda hata yapmış olabilir misiniz ya da termal macun konusunda?

Büyük ihtimalle CBP açık olduğu için bu değeri alıyorsunuz. Size önerim öncelikle CBP'yi kapatmanız olacaktır, sonrasında eğer 80 derecenin altında ise fan almanıza gerek yok.

3600 ısınıyor doğru. Bende 3300X var ısınır dediler X94 aldım o yüzden ama ısınmıyor. Yükte 66 dereceyi daha geçemedim. X94 duruyor kenarda bir gün kullanırım diye. Eğer işlemci soğutucu alacaksan RAM yuvanı ve RAM yüksekliğini falan iyi hesaplayıp öyle satın al. Bazı ışıklı RAM'ler çok yüksek oluyor bu yüzden kule tipi soğutucu takılmıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…