R5 3600 yükte 80 derece

Mahmut Aksoy

Kilopat
Daha fazla  
Ryzen 5 3600 kullanıyorum stok fan kullanıyorum. Fakat bazı stok fanlarında Direct contact olduğunu gördüm. Ben de o bile yok düz bir demiri olan bir stok fan tüm oyunları son görüntü açıyorum. Hiçbir sıkıntım yok ama derecesi artıyor. Max 80 civarları gördüm boştayken 43 derece civarlarında.
Freezer X94 fanı almayı düşünüyorum bu fan alma işini aceleye mi vermeliyim? Yoksa o kadar sıkıntı olmaz deyip erteleyerek mi almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler dilerim bahsettiğiniz işlemcinin stok fanı gayet güçlü diye biliyorum bu sıcaklık değerleri birazcık yüksek gibi montajda hata yapmış olabilir misiniz ya da termal macun konusunda?

Wraith spireın eski modelini vermişler fanın alt kısmında bakır ( Direct contact ) bile yok
Macunun da bir hatam yok ama montaj konusunda şüphelerim belki olabilir montaj ile alakalı bir açıklama yaparsanız sevinirim.

Sıcaklığa hangi uygulama ile bakıyorsunuz?

AMD Ryzen Master.

Bende bugün R5 3600 olan bir hazır sistem alıyorum vazgeçmek üzereyim.

Performans olarak memnunum sadece sıcaklıkta şüphelerim var rahatlıkla alabilirsiniz.

Büyük ihtimalle CBP açık olduğu için bu değeri alıyorsunuz. Size önerim öncelikle Cbp'yi kapatmanız olacaktır, sonrasında eğer 80 derecenin altında ise fan almanıza gerek yok.

CBP nedir ve nasıl kapatırım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı