R5 3600'e nasıl OC yapılır?

rohatzzbabo

Centipat
Daha fazla  
Ryzen Master'da ne yaparsam yapayım PC çöküyor. Boost hızı 4.2 GHz olan islemciyi 4 üstüne çıkaramıyorum. Yardımcı olun voltajla GHz nasıl ayarlayayım? Not: PBO açık CPB kapalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS üzerinden yapın. Soğutucunuz nedir?

Stok soğutucu. BIOS'tan yaparımda voltajla GHz ne ayarlayayayım bir de sıkıntı olmaz değil mi yanma vs.
Yanlış yaparsan tabii ki sorun çıkar, daha önce açılan konulara veya yabancı kaynaklara bak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Silikon kalitenize göre çıkabileceğiniz bir frekans var. Voltajı da ekstrem şartlarda 1.35 1.40 civarını geçmezseniz sorun olmaz. Stabil olması için teste sokup en düşük voltajı belirlemeniz gerekiyor. Anakartınız nedir? Stok soğutucuyla bu havalarda yüksek frekanslara çıkmak zor bilginiz olsun. Anakartınıza göre BIOS ekranını tarif edebilirim. 4.2 GHz 1.30 verip voltajı yavaş yavaş düşürün mesela.

Silikon kalitenize göre çıkabileceğiniz bir frekans var. Voltajı da ekstrem şartlarda 1.35 1.40 civarını geçmezseniz sorun olmaz. Stabil olması için teste sokup en düşük voltajı belirlemeniz gerekiyor. Anakartınız nedir? Stok soğutucuyla bu havalarda yüksek frekanslara çıkmak zor bilginiz olsun. Anakartınıza göre BIOS ekranını tarif edebilirim. 4.2 GHz 1.30 verip voltajı yavaş yavaş düşürün mesela.

Anakartım ASUS B550 M-K şu an 1.344 voltajda 4.1 GHz calıstırmayı deneyeceğim.

Anakartım ASUS B550 M-K şu an 1.344 voltajda 4.1 GHz calıstırmayı deneyeceğim.

PC açılış ekranında takılı kaldı simdi 4.05 GHz deneyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı