R5 3600'e overclock nasıl yapılır?

Ahmet06han

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 3600 / Xfx Rx 6600 xt / B450m pro m2 Max / 600W psu / 512Gb ssd /
Meslek
Ogrenci
RAM
2x8 3200MHz 16CL.
Ekran kartı
RX550. (Rx6600XT'ye gecmeyi dusunuyorum)
Anakart
B450M Pro- M.2 Max.
İşlemci
R5 3600
CPU fan olarak AG400 var. Isinacagini sanmiyorum. Ne yapariz? Yakinda ekran karti alma ihtimalim var. Onun icinde bir OC plani vardi aklimda. Eger zarar vermez ise tam gucte kullanmak istiyorum. Biraz da fantezi sayilabilir. Max nereye cikariz?

@AceTeq

Son düzenleme:
Son düzenleme:
600 ya da 660W olmasi lazim PSU. Bir ara degistirecegim PSU'yu.

@FehmiDogru.js siziz bilginiz var mi?
Hocam açıkçası işlemci OC konusunda hiç iyi değilim, ne bi' deneyimim var ne de temel bir altyapım. Ekran kartı için sorsanız yardımcı olabilirdim ancak işlemci için olamam :/

Hocam açıkçası işlemci OC konusunda hiç iyi değilim, ne bi' deneyimim var ne de temel bir altyapım. Ekran kartı için sorsanız yardımcı olabilirdim ancak işlemci için olamam :/

Şu anki ekran kartimin OC isteyecegini saniyorum. Yapsamda pek ise yaramaz yuksek ihtimalle. Teşekkür ederim.

Sizin şu anki sistemin performansi nasıl? Yuksek ihtimal bende aynisina gececegim hocam.

Şu anki ekran kartimin OC isteyecegini saniyorum. Yapsamda pek ise yaramaz yuksek ihtimalle. Teşekkür ederim.
Hocam öyle demeyin bende bi' tane GTX 750 vardı, RX 580'imi yeni bir ekran kartı almak için satınca bir süre onu kullanmıştım ve çok iyi bir OC ile bazı oyunlarda 15-20'ye kadar FPS artışı sağlamıştım. Sonra da gittim RX 6600 XT aldım ve şuanda bunu da OC ile kullanıyorum. (+~150 MHz core, +200 mem clock)

Hocam öyle demeyin bende bi' tane GTX 750 vardı, RX 580'imi yeni bir ekran kartı almak için satınca bir süre onu kullanmıştım ve çok iyi bir OC ile bazı oyunlarda 15-20'ye kadar FPS artışı sağlamıştım. Sonra da gittim RX 6600 XT aldım ve şuanda bunu da OC ile kullanıyorum. (+~150 MHz core, +200 mem clock)
Rx550de ise yarar mi ki?

Rx550de ise yarar mi ki?
Denemeye değer bence. Zaten ekran kartına yapılan OC, işlemciye yapılandan daha az riskli bir işlem, deneyebilirsin. İstersen yardımcı olabilirim.

Denemeye değer bence. Zaten ekran kartına yapılan OC, işlemciye yapılandan daha az riskli bir işlem, deneyebilirsin. İstersen yardımcı olabilirim.
Olur hocam. Denemekten zarar gelmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı