R5 3600'e overclock nasıl yapılır?

MX-4 var. Ekran kartina surulur mu? Pump-out falan diyorlardi ama bilmiyorum. Ekran karti macunu hiç arastirmadim.

Mx-4 var. Ekran kartina surulur mu?
Elinde varsa sürebilirsin, büyük bir etki edecektir. Ekran kartını kasadan çıkarmışken tozunu temizle, soğutucu bloğu gerekirse yıka (iyice kurulamayı unutma) ve eski macunu iyice temizle.

Elinde varsa sürebilirsin, büyük bir etki edecektir. Ekran kartını kasadan çıkarmışken tozunu temizle, soğutucu bloğu gerekirse yıka (iyice kurulamayı unutma) ve eski macunu iyice temizle.

Tamamdir hocam simdi kapatayim PC'yi sogusun bir kart. Macun surmeyi biliyorum hallederim umarim. Islemciyi 6ay-1yil arasinda yeniliyorum zaten.

Hocam ekran kartınızın ısı seviyesi çok yüksek, 86 derece. Termal macun bakımlarını yaptın mı? Sıcaklıklar bu civardayken OC yapmamak da bir seçenek :)

Hallettim hocam. Şu an MX4 surdum ve geri kapattim. Testte 2 FPS artti. Şu an bu sekilde test. Kasanin cami acik.
Biraz daha beklersem biraz daha artar gibi. Şu an 72 derece. Galiba fan %55 calisiyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-25 161858.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-25 161858.png
    3,3 MB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Tamamdir hocam simdi kapatayim PC'yi sogusun bir kart. Macun surmeyi biliyorum hallederim umarim. Islemciyi 6ay-1yil arasinda yeniliyorum zaten.

Hallettim hocam. Şu an MX4 surdum ve geri kapattim. Testte 2 FPS artti. Şu an bu sekilde test. Kasanin cami acik.
Biraz daha beklersem biraz daha artar gibi. Şu an 72 derece. Galiba fan %55 calisiyor.
33w'da 71 derece yine bi tık fazla gibi ama neyse, 80 küsürden iyidir her şekilde :D
İstersen core clock değerini 1300 yaparak başla. Eğer sorun çıkmazsa +50 +50 verirsin :)

33W'da 71 derece yine bir tık fazla gibi ama neyse, 80 küsurden iyidir her şekilde :D
İstersen Core clock değerini 1300 yaparak başla. Eğer sorun çıkmazsa +50 +50 verirsin :)

Core(MHz) degil mi? 1300 yaptim. Simdi test mi baslatayim? Sorun olana kadar +50 arttirayim mi orayi?

5 dakidadir stabil. 1350 yapiyorum. Bir de bu driver uzerinden fan kullanimi arttirma mevzusu var. Onu acmak gerekir mi? Fan %50 calisiyor testte iken.

@AceTeq hocam OC icin yardim eder misiniz? RX 6700 XT alacagim. OC ile darbogaz miktarini ne kadar dusururuz?

Son düzenleme:
@Ahmet06han bence bu kart için UV ve bir tutam OC daha iyi olur.

Hangi kart icin? Konuda iki ekran kartindan bahsettim. RX550 degil galiba. RX 6700 XT icin diyorsunuz degil mi?

Hocam bir de bu silikon kalitesi mevzusu var. Tam olarak ne oluyor? Nasil ogrenebilirim. Merak ettim.

RX 6700 XT? Hangi modeli var?
Hocam şuanda RX 550 kullanıyor, zaten yükte 30 küsür watt çekiyor daha da UV yapmasına gerek yok.

Core(MHz) degil mi? 1300 yaptim. Simdi test mi baslatayim? Sorun olana kadar +50 arttirayim mi orayi?

5 dakidadir stabil. 1350 yapiyorum. Bir de bu driver uzerinden fan kullanimi arttirma mevzusu var. Onu acmak gerekir mi? Fan %50 calisiyor testte iken.

@AceTeq hocam OC icin yardim eder misiniz? RX 6700 XT alacagim. OC ile darbogaz miktarini ne kadar dusururuz?
Mesajını görmemişim kusura bakma. +50 +50 arttırarak ilerle, görüntüde bozulmalar veya siyah ekran gibi sorunlar olursa geri düşürürsün. Sonra da memory clock değerini yükseltmeyi denersin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı