R5 3600X CPU değerleri anormal

mortalxx

Centipat
3600X işlemci stok soğutucu ile hiçbir program açık değilken fan RPM değerleri 2500 RPM civarı. Bir anormallik var. CPU yüzde 3-5 iken 4 GHz'den aşağıya inmiyor. OC falan yapılmadı. Anakartın BIOS'u en son sürümle güncel.
Gigabyte B450 S2H.

Son düzenleyen: Moderatör:
C.

Core performance Boost'u kapatmak işlemciden tam olarak faydalanamamak demek ama hocam.

Sıcaklık ile şu an için soeunum yok hocam işlemci fanı sıfır yükte iken kendini paralıyor ona tilt oldum akşam akşam.

Core performance Boost'u kapatmak işlemciden tam olarak faydalanamamak demek ama hocam.
Elle ayarlayınca değil hocam. Bende kapalı CBP ayarı maksimum frekans 4.1 GHz ayarladım fazla voltaj vermemek için, gerektiği zaman tamamen faydalanıyorum işlemcinin gücünden.

Onu bios ayarlarından ya da Gigabyte yazılımı üzerinden ayarlayabilmen lazım. Fanların, sıcaklığa göre RPMini ayarlayabilirsin. İlk olarak default olarak ayarla devam ederse, elle ayarlama yap.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…