R5-3600X değiştirmeden Intel Arc B580 alınır mı?

RamazanXP

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Yok
Merhaba arkadaşlar, elimde halihazırda topladigim PC var özellikleri: RX6400.
R5 3600X ilk topladigimda yetiyordu şu an GPU yetmiyor 4 GB VRAM malum Arc B580 almak istiyorum PSU da 650W 80Plus Silver (Sharkoon) sanırım unuttum evde değilim unideyim neyse ben bu sisteme şimdilik CPU upgrade yapmadan Arc alsam nasıl olur? NVIDIA sevmiyorum 3050 laptop var çile çekiyorum driverden güncelleme geliyor bozuluyor bir daha geliyor bozuk olan düzeliyor başka bozuluyor vs. AMD'den geçtim pişman oldum şimdi farklılık olsun diye Intel almak istedim. Ne dersiniz kullanan var mı alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde beslemesi gerek ama driver sorunlarından besleyemiyor. Bir de RX 6400 ile AMD'den pişman olunuyorsa hiç olunmasın çünkü o kart PSU'dan kablo uzatamayanlar içini üretildi.

Normalde beslemesi gerek ama driver sorunlarından besleyemiyor. Bir de RX 6400 ile AMD'den pişman olunuyorsa hiç olunmasın çünkü o kart PSU'dan kablo uzatamayanlar içini üretildi.
RX 6400'ten, RTX 3050'ye geçip pişman olmuş hocam. Tam tersi bir durum var yani, şahsen şaşırttı.

Intel'in ekran kartları ham sürücülerden dolayı işlemci yükü biraz fazla olduğundan darboğazı arttırabiliyor ve bazı uyumluluk sorunları olabiliyor ama zamanla düzelecektir. Sabrederim dersen alabilirsin, F/P olarak harika kartlar.

Ya reis para dururmum malum iyi değil idare edeceğim R7 5700X takma planım var.

RX 6400'ten, RTX 3050'ye geçip pişman olmuş hocam. Tam tersi bir durum var yani, şahsen şaşırttı.

Ya bende anlamadım ilk defa NVIDIA kullanıyorum full AMD sistemim var işte nedense 6400 de yasamadigim şeyleri 3050 de yaşadım vallahi pişman oldum 3050 yerine 1660 Ti'li bir laptopu bulsam kat kat iyiydi.

Ve yillardir onboard laptop kullanırım ve ilk gpum GT 220 ydi ne günlerdi be.

Ya bende anlamadım ilk defa NVIDIA kullanıyorum full AMD sistemim var işte nedense 6400 de yasamadigim şeyleri 3050 de yaşadım vallahi pişman oldum 3050 yerine 1660 Ti'li bir laptopu bulsam kat kat iyiydi.
Ne yaşadığınızı net bilmiyorum ama kullandığınız laptop modeline görede sorun olasılığı değişiyor. AMD içinde doğru düzgün parçalar ile dizerseniz hiç sıkıntı yaratmıyor cidden.

Ya reis para dururmum malum iyi değil idare edeceğim R7 5700X takma planım var.

Verdiği performansı düşünürsek R5 5600'den hallice pek bir farkı yok. Çoklu çekirdekle işim olur dersen sen bilirsin. Tabii R7 5700X, Arc B580'i biraz daha iyi tolere eder. Aldığınıza değecek bir işlemciye geçecekseniz, 5700x3D daha matıklı olur.

Verdiği performansı düşünürsek R5 5600'den hallice pek bir farkı yok. Çoklu çekirdekle işim olur dersen sen bilirsin. Tabii R7 5700X, Arc B580'i biraz daha iyi tolere eder. Aldığınıza değecek bir işlemciye geçecekseniz, 5700x3D daha matıklı olur.

Ya hocam ben gelende sanal makine vs CPU gücü gereken işler vs yapıyorum o yüzden 5600X düşünmedim oda güzel CPU da yani bana biraz da çoklu çekirdek önemli.

Ne yaşadığınızı net bilmiyorum ama kullandığınız laptop modeline görede sorun olasılığı değişiyor. AMD içinde doğru düzgün parçalar ile dizerseniz hiç sıkıntı yaratmıyor cidden.
Biliyorum ya bu laptoptan 4 5 tane aldık cou kiside driver sorunu vs Lenovo loq başka sorun yok güzel laptop AMD ye gelirsek zamanında bı test yaptik işlemci r5 3500x rx6400 rdr2 de fsr dengeli de 80 90fps aldık dengeli yüksek karışık grafik ayarında 1660ti vardı aynı sistem aynı grafikler 50 FPS falan yani Max 60 ben orda anladım AMD kas gücünde fenaa ama 3 senedir aynı gpu yu kullanıyorum sıkıldım sırf Nvidia diye de 4060a o para verilmez + 8gb VRAM var

X3D çok iyi CPU da umarım o zamana fiyatı biraz düşer de 3D versiyonunu alırım.

Biliyorum ya bu laptoptan 4 5 tane aldık cou kiside driver sorunu vs Lenovo loq başka sorun yok güzel laptop AMD ye gelirsek zamanında bı test yaptik işlemci r5 3500x rx6400 rdr2 de fsr dengeli de 80 90fps aldık dengeli yüksek karışık grafik ayarında 1660ti vardı aynı sistem aynı grafikler 50 FPS falan yani Max 60 ben orda anladım AMD kas gücünde fenaa ama 3 senedir aynı gpu yu kullanıyorum sıkıldım sırf Nvidia diye de 4060a o para verilmez + 8gb VRAM var
Hocam yani... 1660Ti'ı boşverin, düz 1660 bile çok daha güçlü RX 6400'ten.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aslında RX 6400, 1650'nin rakibi olan bir kart. RTX 3050 Mobile'de aslında GTX 1650'nin RT versiyonu. Bu söylediğiniz performans farkları garip doğrusu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Normalde 1660Ti çok daha güçlü.

Tabi AMD kas gücü olarak iddialı bir firma. Ucuz fiyatı ve Nvidia gibi FSR'a çok bel bağlamaması kaynaklı ama doğruya doğru 1660Ti rakibi bir kartı yok. GTX 1650S/1060 veya RTX 2060/1080 için rakip kartı var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı