R5 3600X GHz atlama sorunu

UmutPerk

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar CPU-Z'den baktığımda işlemcinin GHz değeri 2200'den 4000'e çıkıyor, 3000'e düşüyor sürekli bir oynama içerisinde anlayamadım. Sıcaklık değerlerim boştayken böyle:

Voltaj değeri de 0.980 oluyor bir anda 1200'e falan çıkıyor. Bunu sabitlemem mi gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'tan C1E fonksiyonunu devre dışı bırak. Bunun nedeni PC'nin tasarruf yapmak için boştayken frekansı düşürüp güç tasarrufu yapması. İstersen dediğim gibi C1E fonksiyonunu devre dışı bırakıp sabit 3.8 GHz alabilirsin. Ama boştaykenki sıcaklığı etkileyebilir.

Core Boost kapatmayı öneriyorlar onu kapatacağım deneyeceğim bir.
Kapattım şu anda ama hala 2.4'e düşüyor 3.0 oluyor felan anlamadım. Ama 3.7'yi geçmiyor.

Core Boost kapatmayı öneriyorlar onu kapatacağım deneyeceğim bir.
Kapattım şu anda ama hala 2.4'e düşüyor 3.0 oluyor falan anlamadım. Ama 3.7'yi geçmiyor.

Core Boost'u değil C1E'yi (Intel'deki adı) kapatacaksınız. Core Boost'u açın ve eist, C1E fonksiyonlarını kapatın ya da hiç ellemeyin bu bir sorun değil size kalmış oyun ve uygulamalarda zaten sabit 3.8GHz'de çalışıyor.

Benim BIOS MSI Click BIOS ve açıkçası hiçbir ayarın yerini bilmiyorum. Sabit çalışıyor diyorsunuz fakat fanı bir anda hızlanıp yavaşlıyordu Core Boost'u kapatmadan önce şu an daha iyi gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…